У Києві заарештовано 14 житлових комплексів скандального забудовника Анатолія Войцеховського. Про це стало відомо з повідомлення української служби новин ТСН. Будинки визнані проблемними, і передані агентству з розшуку та менеджменту активів. Забудовник у відкриту порушував права мешканців будинків, крім того, створив злочинну організацію і зводив свої будівлі, незаконно захоплюючи земельні ділянки.

На всю вулицю під новобудовою гуде трансформатор – днями взяли в оренду, щоб у будинку повернувся світло. Однак це не найбільша проблема новенького житлового комплексу. "Ми живемо, комунікації є, ми отримуємо світло, воду, оплачуємо всі, але документів ми не маємо", - кажуть його мешканці. Вони ще не знають, що на їх ЖК суд наклав ще й арешт, тому що він належить компанії, яку пов'язують зі скандальним забудовником Анатолієм Войцеховським, яким інкримінували створення злочинної організації, захоплення земельних ділянок і будівництво там житла. По Києву нарахували більше 40 таких об'єктів, на 14 з них Печерський суд наклав арешт.

Це означає, що нічого з цим майном робити не можна – а ним торгують. Відділ продажів розташований на першому поверсі. Там обурюється власник квартири, якого не впускають в придбаного майна охоронці. Вони посилаються на рішення суду, чоловік викликає міліцію. Ті вислуховують обидві сторони, охоронці раптом запитують про право власності – і тут вже нічого не поробиш, бо документально затвердженого права власності за оплачені квартири немає ні у кого в будинку.

Популярні новини зараз
Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Печерський суд на проблемні будинки не тільки наклав арешт, а і віддав їх в Агентство по розшуку корупційних активів. Тепер вони є управителями будинків і їм вирішувати, що далі з ними робити. Людей, які придбали житло, запевняють – хвилюватися нема чого: "Таке рішення гарантує права потерпілих, тому що накладено арешт, управитель всього об’єкта відсутня. АРМА визначить керуючого, виселяти людей насильно не будуть". Метою цих заходів є не допустити появи нових ошуканих покупців квартир.

Раніше Знай.uа писав, що в центрі Києва відкрилися ворота в пекло": поміститься автомобіль.

Знай.uа повідомляв, що українцям повернуть гроші за комуналку: кому пощастить.