Влада вирішила влаштувати тотальний конроль за пенсіонерами. Тих, хто збирається на заслужений відпочинок або тих, хто вже вийшов на пенсію, чекають перевірки. Уряд робитиме все, щоб кількість пенсіонерів збільшувалася дуже повільно.

Про це розповів фінансовий експерт Олексій Кущ, пише "businessua.com".

"Щоб істотно скоротити бюджет Пенсійного фонду, потрібно забрати пенсію у 2-3 мільйонів українців. Наслідки можуть бути катастрофічні. Влада не піде на таке. Водночас у 2017-му, під час запровадження пенсійної реформи, уряд обрав принцип збільшення страхового стажу, а не пенсійного віку. Щорічно вимоги до стажу зростатимуть. Найближчі роки показник досягне 35 років. Додатково людей перевірятимуть у 3 етапи", - пояснив експерт.


В Кабінеті міністрів також розглядають можливість відбирати пенсії у тих українців, які виїхали за кордон.

Популярні новини зараз
Біжіть до свого лічильника на початку квітня: українцям уточнили важливий нюанс щодо зняття показників В Україні вводять новий вид оренди: пощастить тим, хто винаймає житло Українцям допоможуть вижити: виплатять по 3600 грн на кожного члена сім'ї Зібрав долари на "чорний день" - отримай штраф: в Україні змінилися правила зберігання валюти
Показати ще

"Багато українців проживає в Ізраїлі. Країна має жорсткі вимоги до пенсій громадян, які заробили страховий стаж в Україні. Йдеться про відносно невеликі суми. Але вони можуть вплинути на партнерські стосунки між країнами", - говорить Олексій Кущ.

Пенсіонерам з непідконтрольних Україні територій технічно неможливо виплачувати пенсії через неможливість відкриття там банків.

"Водночас в офіційних документах ООН прописано, що Україна має розробити механізми забезпечення людей, які проживають на окупованих територіях. Тому рішення позбавити їх пенсій може зіпсувати міжнародний імідж країни", - каже експерт.

Він пропонує обмежити середньою заробітною платою пенсії українським чиновникам, політичній еліті, суддям. Водночас у програмі верифікації про це звичайно ніхто і словом не обмовився.

Додамо, за словами глави уряду Володимира Гройсмана, дефіцит Пенсійного фонду в Україні в 2019 році виріс на 16 млрд гривень.

До слова, президент Петро Порошенко пообіцяв кожну гривню, отриману з розимтнення автомобілів на єврономерах, внести до Пенсійного фонду. Станом на 21 лютого з розмитнення машин митниці отримали вде понад 12,8 мільярдів гривень. Та, куди насправді підуть ці мільярди, питання залишається відкритим.

Нагадаємо, влада повідомила погані новини для вчителів. Грошей на зарплати не вистачає.

Як повідомляв портал Знай.ua, названо дату видачі громадянам субсидії готівкою.

Також Знай.ua писав про те, що українцям порізали субсидії, як виживати під час опалювального сезону.

Дивіться: Пенсії розрахують за новою формулою