Цьогорічної освітньої субвенції не вистачить, щоб виплатити гарантовані законодавством України в повному обсязі заробітні плати педагогам.

Про це пише "businessua.com".

Торішній розмір субвенції покриває лише 88% від потреб, повідомляють в Асоціації міст України.

"Збільшення заробітних плат для педагогічних працівників могло б бути лише за рахунок значного скорочення їхньої чисельності. Однак органи місцевого самоврядування протягом минулого року намагалися зберегти педагогічний персонал за рахунок відволікання власних коштів на оплату праці. Вона не була забезпечена освітньою субвенцією", - повідомляють в організації.

Популярні новини зараз
"Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати
Показати ще

Найбільший дефіцит у тих областях, які доєднали до себе сільські та селищні ради. Там нестача коштів відчувається найбільше, адже розрахунки не враховують особливості сільських територій.

Варто додати, що днями депутати подали ініціативу на розгляд в ВР щодо збільшення мінімальнох зарплатні, яку пропонують підвищити з 4173 гривень до семи тисяч. Якщо понад 226 народних обранців проголосують, українці вже з липня цього року отримають майже вдвічі більше.

Нагадаємо, пенсіонери можуть недорахуватися своїх пенсій. Адже борг Пенсійного фонду зріс на 16 мільярдів гривень. В такому випадку, пенсії могли б скоротитися на чверть, якщо терміново не вирішувати проблему з дефіцитом бюджету.

Як повідомляв раніше Знай.ua, українським пенсіонерам підвищать виплати, але не всім.

Також Знай.ua писав, що пенсійний фонд кинув ветерана АТО.Державна структура, здається, відпрацьовує нову схему, як обманювати людей.

Дивіться: Якими будуть зарплати в 2019