Дефіцит Пенсійного фонду в Україні в 2019 році виріс на 16 млрд гривень. Це означає, що майбутнім пенсіонерам видаватимуть пенсію нижче, ніж нинішня.

Експерт у сфері пенсійного забезпечення Галина Третьякова заявляє, що українці в середньому отримують пенсії близько 35% своєї від своєї колишньої зарплати. Це менше міжнародних стандартів.

Так, відповідно до стандартів Міжнародної організації праці розмір пенсії повинен бути не менше 40% від звичного заробітку.

"І коефіцієнт заміщення буде знижуватися з кожним роком", – переконана Третьякова.

Популярні новини зараз
Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати Українських пенсіонерів звільнили від земельного податку, дали знижку на ЖКП: хто у списку Абонентам Київстар та Vodafone дали важливі інструкції: інакше вигідного тарифу не бачити Нові тарифи на воду та каналізацію: за кожен кубометр – 86 гривень
Показати ще

Навіть за умови зростання зарплат і детінізації ринку, рішення Кабміну в рамках реформи знизити коефіцієнт оцінки стажу з 1,35 до 1%, так чи інакше призведе до зниження розміру всіх майбутніх виплат.

Це сумне нововведення українці почнуть відчувати на собі вже з 2019 року. У минулому році в якості "перехідного періоду" у формулі тимчасово ввели більш вигідні умови (вважали середню зарплату за два, а не три попередніх роки).

Так, ті українці, які в 2019 році будуть виходити на пенсію, отримають виплати приблизно на 26% менше, ніж могли б отримати при таких же умовах, але за старою формулою, по якій розраховували до 2017 року, коли пройшла реформа.

Нагадаємо, українським пенсіонерам підвищать виплати, але не всім: хто залишиться за бортом. Стало відомо, кому в Україні не підвищать пенсії.

Як повідомляв Знай. ua, українцям зменшать пенсії. В Україні скоро знизять розмір пенсій. На такий крок чиновники зважаться з-за стрімкого скорочення бюджету Пенсійного фонду.

Знай. ua писав, що пенсійний фонд кинув ветерана АТО. Державна структура, здається, відпрацьовує нову схему, як обманювати людей.