Українці, які тяжко працювали 40-50 років, сьогодні отримують мінімальну пенсію, що становить 1500-1600 гривень. Тому саме для таких випадків у Верховній Раді готується ряд законопроектів. Зокрема, планується ввести іншу формулу, за якою будуть нараховувати пенсії людям з великим стажем але низькою зарплатою.

Про це заявив координатор громадянської платформи "Нова Країна" Тарас Козак, пише видання "Хвиля".

Експерт зазначив: ті цілі, які ставилися перед пенсійною реформою, сьогодні виконані лише на 10-15%.

"Наші люди сьогодні не впевнені в тому, що коли вони стануть старше, вони будуть отримувати пенсію. У нас є дуже багато проблем, які цьому передують. Наприклад, демографічна проблема.
В кінці 90-х років народилося дуже мало дітей. Сьогодні вони входять в працездатний вік. Приблизно 200 тисяч громадян стають працездатними. А на пенсію виходять за 400 тисяч чоловіків і жінок. Маємо велику різницю, отже, створюється нестача коштів", - заявив Тарас Козак.

Також Тарас Козак зазначив, що формула, закладена в новий пенсійний закон, є поганою для нарахування пенсій людям, які мали низьку зарплату, але працювали 40 або й 50 років.

"Таким людям в Україні виплачується дуже маленька пенсія. На рівні мінімальної. Але тільки уявіть собі, що людина важко працював 40 років, а сьогодні має мінімальну пенсію 1500-1600 гривень. Це дуже складно. Тому саме для таких випадків зараз у Верховній Раді готується ряд законопроектів про те, що для таких людей буде інша формула, яка по-іншому буде нараховувати їм пенсії", - зазначив координатор громадянської платформи "Нова Країна".

Однак, на думку Тараса Козака, нова формула мало що допоможе.

"Це як мертвому припарка. Приблизно так можна сказати. Адже без накопичувальної системи, за якою живе весь світ, наші пенсіонери будуть бідні. І ніякі формули тут не допоможуть ", - підкреслив експерт.

Популярні новини зараз
Українцям пообіцяли зробити життя трохи простішим: понад 10 тис грн на людину Потрібно мобілізувати у першу чергу: ексчиновник розповів, хто має поповнити лави захисників Боржникам за воду почнуть приходити червоні платіжки: кому загрожують відключення Старі сковорідки не доведеться викидати: як у домашніх умовах подарувати посуду друге життя
Показати ще

Нагадаємо, українським пенсіонерам проведуть перерахунок пенсій. Вже з наступного місяця розмір виплат зросте на 17-20%.

Як повідомляв портал Знай.ua, Павло Розенко заявив, що перерахунок пенсій здійснюватиметься щороку і виплати зростатимуть.

Також Знай.ua писав, в Україні вперше пройде автоматична індексація пенсій