з 1 березня 2019 року знову підвищаться пенсії. На цей раз обіцяють підвищити їх на п'ятнадцять - двадцять відсотків. Більш того, починаючи з цього року планується щорічне перерахування. Такими темпами дійдемо до того, що через років так сім пенсіонери отримуватимуть виплати у розмірі середньостатистичної зарплати.

Основні зміни у виплаті пенсій 2019 року (дані Пенсійного фонду України)
Основні зміни у виплаті пенсій 2019 року (дані Пенсійного фонду України)

Давайте підрахуємо суму нових виплат. Якщо мінімальна пенсія на даний момент становить одну тисячу чотириста дев'яносто сім гривень, то з 1 березня сума зросте практично до однієї тисячі вісімдесят гривень. Але варто враховувати, що ця сума буде коливатися від однієї тисячі сімсот гривень.

Розмір середньої пенсії в Україні становить дві тисячі шістсот сорок п'ять гривень, додаємо п'ятнадцять - двадцять відсотків і отримуємо суму виплат в перерахунку.

Павло Розенко, віце-прем'єр-міністр України, розповів, що це одна з найбільш важливих реформ, яка була введена. З цього моменту щорічно, 1 березня, буде проводитися перерахунок грошових коштів, які нараховуються пенсіонерам.

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Також Павло Розенко зазначив, що останнім осучаснення було ще два роки тому, в 2017 році. І додав, що до цього сім років подібного не відбувалося.

Але чи є стільки грошей в бюджеті країни?

Зі слів Розенко, гроші є.

Так що, в найближчому майбутньому можна очікувати маленький, але приємний сюрприз.

Нагадаємо, з першого січня українцям перерахували пенсії. Але пощастило не всім.

Як раніше повідомляв Знай.uа, стало відомо з яких причин у громадян України можуть відібрати пенсії і кому варто боятися таких нововведень.

Знай.uа писав як зміняться виплати пенсій відповідно трудовому стажу.