Грандіозне підвищення пенсій у березні здебільшого торкнеться лише невеликої кількості пенсіонерів. Про це повідомив економічний експерт Олексій Кущ.

Тільки частина пенсіонерів торкнеться індексація пенсій, яку обіцяли. Всі інші отримають надбавки в розмірі близько 100 гривень.

"Виплати відчутно можуть зрости для певної групи пенсіонерів. Для решти пенсії піднімуть на кілька десятків гривень", - пояснює експерт.

тобто пенсії відчутно зростуть лише у тих, хто має значну долю страхового стажу, який був зароблений після 2000-х. У виграші в підсумку виявляються пенсіонери у віці 60-65 років, іншим підвищення пенсії буде в межах 100 гривень.

Популярні новини зараз
Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили" Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

"Виплати відчутно можуть зрости для певної групи пенсіонерів. Для решти пенсії піднімуть на кілька гривень. У меморандумі з МВФ сказано, що Україна в 2019-му зобов'язується заморозити зарплати чиновників. Обмежити зростання заробітних плат бюджетників та індексації пенсій на рівні 8−9%. Це перетворює пенсійну реформу на фарс", - пояснює Кущ.

При цьому з автоматичним перерахунком пенсій також є свої нюанси.

"Перераховувати пенсії пообіцяли щорічно незалежно від влади. Але проблема в тому, що автоматичну індексацію пенсій проводять під вибори. Ніхто не гарантує, що за підсумками 2019-го цю норму заморозять якимось спеціальним законодавчим актом", - припускає експерт.

Влада вирішила влаштувати тотальний контроль за пенсіонерами. Тих, хто збирається на заслужений відпочинок або тих, хто вже вийшов на пенсію, чекають перевірки. Уряд буде робити все, щоб кількість пенсіонерів збільшувалася дуже повільно.

Нагадаємо, коли українці отримають перші субсидії грошима. Пенсіонери отримають суму нарахованої субсидії в день отримання пенсії.

Як повідомляв Знай. ua, українцям придумали нову формулу для нарахування пенсій. Без накопичувальної системи, за якою живе весь світ, наші пенсіонери будуть бідними.

Знай. ua писав, що у київських пенсіонерів відберуть безкоштовний проїзд. Компенсація пільговикам на проїзд сильно змінитися.