Національний банк України на 25 лютого 2019 року знизив курс гривні на півтори копійки – до 27,01 гривень за долар.

Згідно з інформацією офіційного сайту нбу, на 25 лютого встановлено наступний офіційний курс гривні до світових валют:

курс валют
курс валют

100 USD США – 2701,7312 (22 лютого – 2700,2630)

100 EUR – 3059,7106 (22 лютого – 3065,8786)

Популярні новини зараз
Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Крім того, в останній робочий день тижня, 22 лютого, курс долара на міжбанківському валютному ринку знизився на дві копійки – до 27,02 грн/дол.

Курс долара. Фото: скриншот YouTube
Курс долара. Фото: скриншот YouTube

Раніше повідомлялося, що у понеділок, 18 лютого, стало відомо про те, що Національний банк України вніс великі зарплати в перелік винятків, на які не поширюється "кеш-обмеження". Про це сказано в постанові НБУ №37.

Так, в НБУ прийняли рішення внести зарплатні виплати в список виключень, на які не поширюється обмеження у 50 тисяч гривень. Дану постанову правління монетарного відомства затвердили наприкінці минулого тижня.

Нацбанк
Нацбанк

Крім того, цей документ коригує діючі порядки по веденню касових операцій. Це означає, що тепер небанківські установи, які отримали ліцензію на переказ коштів без відкриття рахунку, можуть самостійно визначати ліміт каси.

Також в Нацбанку дозволили відокремленим підрозділам юридичних осіб оприбутковувати готівку шляхом зберігання електронних звітних чеків (Z-звітів) протягом трьох років. Цей дозвіл діє за умови використання касового апарату.

Нацбанк
Нацбанк

Наголошується, що таке рішення вкрай важливе для тих підприємств, які ведуть виїзну торгівлю та здійснюють доставку товарів споживачам на будинок. Тепер цю діяльність Нацбанк прирівняв до відокремленим підрозділам.

Нагадаємо, що Нацбанк виявив нову схему переведення в готівку та легалізації коштів.

Як повідомляв портал Знай.uа українці почали масово вимагати від Приватбанку пояснень щодо того, куди зникають гроші з карток.

Також портал Знай.uа писав, що зниження курсу долара в НБУ пояснюють надлишком долара на ринку і підвищеним попитом іноземних інвесторів на державні цінні папери.