Експерт Економічно дискусійного клубу Олег Пендзин, проаналізувавши прогноз росту цін в 2019 році, дійшов висновку, що цукор буде рости в ціні на рівні індексу інфляції, і на кінець 2019 року його вартість зросте на 7-8%.

Він повідомив, що цукор на протязі останніх років майже не змінився в ціні, а в деяких випадках ціна навіть зменшилася. Пендзин пояснив це тим, що скоріш за все, існує достатньо великий тіньовий ринок по збуту цукру, який на сьогоднішній день покриває всі запроси, пов’язані з забезпеченням цукром. На думку експерта існують достатньо великі об’єми неврахованого цукру, які в свою чергу і балансують ринок збуту. Пензин висловив свою думку стосовно цього тим, що скоріш за все, він все ж таки почне дорожчати тому, що цукор не може два роки підряд показувати настільки високу цінову стабільність. Також додав, що підвижчення ціни буде не значним, ціна зміниться на рівень індексу інфляції, тобто на 7-8% за рік.

Більш того, міжнародна організація по цукру (ISO) провела свої дослідження і розповіла, що на 2019-2020 роки прогнозується цукровий дефіцит. Ці дослідження підтвердив також " Укрцукор".

Весь світ скорочує відсоток вживання та виробітку цукру. В Україні очікується зменшення на 2,17 млн тонн, у порівнянні з прогнозом, який робили у серпні - 6,75 млн тонн. В Індії скорочать виробництво на 2 млн тонн, а в країнах ЄС на кардинальні 750 тисяч тонн.

Популярні новини зараз
ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

" Можна не хвилюватися через різке та глобальне скорочення виробництва цукру. Адже його модна буде скомпенсувати за рахунок приросту виробницва цукру в сусідніх країнах", - запевнила асоціація.

Але не всім громадянам сподобалися такі наміри, адже відсоток імпортованої продукції в останній час зріс. Люди коментують це як : " Нащо в тридорого ввозити, коли є все своє, ще й продати можемо".

Нагадаємо, раніше "Знай.ua" писав про солоденьке до чаю.
Також "Знай.ua" повідомляв про рецепт рулету.

Раніше "Знай.ua" інформував про корисну " вкусняшку".