Українські пенсіонери вже давно змирилися із бідністю і як це не страшно звучить – звикли, що навряд чи встигнуть за своє життя побачити щось краще. Та добро не потребує зайвих приводів, як показує практика, і хоча б одну людину літнього віку можна ощасливити, просто простягнувши їй руку допомоги.

Нещодавно схожу історію розповіли користувачі Facebook про Івана Пантелійович, звичайного українського пенсіонера, який живе зі своєю дружиною в спальному районі Києва.

Виплат від держави цій парі вистачає хіба на те, щоб оплатити комуналку і прожити ще близько тижня. Тому небайдужі земляки почали мінімально допомагати стареньких. Купували продукти і рятували від голоду:

Популярні новини зараз
Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone ДПС вже готова списати ваші гроші: кому готуватись до примусового стягнення Чужі борги можуть стати вашою проблемою: "Нафтогаз" дивує українців "сюрпризами" З 1 травня доведеться виживати без допомоги: кому перестануть виплачувати субсидію
Показати ще

"Всі три рази, що я допомагав цьому дідку, він соромився і десятки раз дякував мені і всіх вас, за те що у нього є шанс не поневірятися по вулицях збираючи пляшки кожен день, щоб прогодувати себе і дружину. Я не завжди роблю публікації кожен раз, коли допомагаю комусь продуктами або їжею в їдальні, або речами, тому ось короткий звіт про те що я зробив: вручив пакети з продуктами бездомним людям і пенсіонерам - 6 разів і витратив на це 5350 гривень. Вручив пакети з теплим одягом бездомним людям - 16шт. Нагодував бездомних в найближчій їдальні - щонайменше 30 осіб раз на тиждень і витратив на це - близько 9260 гривень", - йдеться у коментарі.

"Продукти мені поки приймати нікуди, тому купую. Вже займаюся вирішенням цього питання, щоб ви могли приносити і продукти теж. Чекайте новин. Ми з вами допомогли Івану Пантелійовичу боязко посміхнутися ледь помітними зубами", - підсумував автор, додавши, що допомогти бідним по можливості варто кожному.

Дивіться: Як подолати бідність в Україні?

Нагадаємо, українцям показали справжнє "обличчя" влади.

Як повідомляв "Знай.ua", Трамп дав неоціненний урок Україні. Також "Знай.ua" писав, що бабусю кинуть за ґрати через субсидію.