Всесвітній день неквапливості

Ідея свята прийшла італійцям, хоча це і дуже активний народ, але саме вони вперше відзначили цей день в 2007 році, щоб можна було насолоджуватися життям непоспішаючи в кожен момент. І дійсно, швидкість життя стала дуже стрімкою, часто ми забуваємо про улюблені заняття і щоденні дрібниці, з яких і складається життя насправді. Італійська асоціація «Мистецтво повільно жити» проголосила гасло «не поспішай і насолоджуйся моментом» для Дня неквапливості. А також вона розробила 14 заповідей, щоб зрозуміти всю красу буття, серед яких:

Кожен день вставати на кілька хвилин раніше;

Насолоджуватися сніданком;

Не нервувати, коли стоїш у пробці, а займатися улюбленою справою – слухати музику, читати книги, спілкуватися з людьми.

Популярні новини зараз
Дати виплати пенсій "перетасували": чи можна змінити день отримання виплат Українцям пообіцяли зробити життя трохи простішим: понад 10 тис грн на людину Україна забуде, що таке війна: ясновидець розповів про майбутнє нашої країни та про те, коли закінчаться бойові дії Старі сковорідки не доведеться викидати: як у домашніх умовах подарувати посуду друге життя
Показати ще

Звісно, в цей день проводять безліч цікавих заходів. У Римі проводять навіть «Повільний марафон» в 300 метрів, який потрібно пройти більше ніж за 87 хвилин і не зупинятися.

День звільнення Кувейту

Цей день присвячений звільненню Кувейту у військовій операції 24-28 лютого 1991 року. Щороку відзначають День мітингами і зборами, в пам'ять про загиблих проводять пам'ятні та урочисті заходи, обов'язково покладають квіти до могил і меморіалів загиблих.

День Ходжалінського геноциду та національного трауру в Азербайджані

Ходжалінський геноцид – масове вбивство жителів Ходжали (місто в Азербайджані) вірменськими збройними формуваннями. Це було найбільше і жорстоке кровопролиття Карабахської війни. В Баку та багатьох інших містах країни встановили пам'ятники жертвам цієї трагедії. Також у пам'ять про цю подію в 1994 році заснували День пам'яті жертв Ходжали, який відзначають 26 лютого.

Православні свята:

Святителя Серафима (Соболєва), архиєпископа Богучарського.

Преподобного Мартиніана.

День пам'яті преподобних Зої і Фотинії.

Святкування ікони Божої Матері Доліської.

Мартиніанів день

Сьогодні відзначають пам'ять святого Мартиніана, який жив у Палестині в 4-5 століттях. Йому на Русі молилися, щоб визволив від спокус і допоміг зміцнити сім'ю. Також вважалося, що якщо у цей день тане сніг, то весна буде теплою, а якщо похмуро – холодна і довга. День ще називали світлим – прийнято було прибирати в хаті, а вночі виходити кликати зірки, щоб їх сяйво додало очам зіркості.

Іменини в цей день

Анна, Артемій, Василій, Віра, Володимир, Гавриїл, Євгеній, Зоя, Іван, Ірина, Леонтій, Мартин, Михайло, Микола, Павло, Світлана, Тимофій,

Нагадаємо, українським пенсіонерам перед виборами нададуть разову доплату до пенсії. В ході наради, в якій взяв участь і чинний український лідер Петро Порошенко, було вирішено, що в березні-квітні 2019 року пенсіонерам доплатять 2 410 гривень.

Як повідомляв портал Знай.ua, синоптики розповіли, коли в Україну прийде весна. Із Заходу через кілька днів в Україну прийде плюсова температура. Синоптики заявляють, що це буде навіть теплий циклон.

Також Знай.ua писав, що Польща вже втратила лідерство серед країн, в яких українців з нетерпінням чекають. Згідно з дослідженнями фахівців, зарплати, які отримують наші громадяни за кордоном, ні в яке порівняння не йдуть з копійчаними зарплатами на українських підприємствах.

НАРОДНІ ПРИКМЕТИ НА 26 ЛЮТОГО – МАРТИНІВ ДЕНЬ