Доходи 41% українців не перевищують 3,7 тис. грн на місяць, а третина населення — 3,2 тис. грн. При таких умовах майже половина зарплати йде на їжу.

Про це свідчать дані Державної служби статистики у звіті за 3 квартали 2018 року.

Незважаючи на те, що добробут громадян України нібито підвищується (судячи по статистиці), лише невелика частина українців може вважатися забезпеченою. Зарплату понад 5,1 тис. грн в січні-вересні 2018 року отримували лише 27% населення (12,6% за той же період в 2017 році).

Загальний добробут громадян України і взагалі залишає бажати кращого. Близько 61% міських жителів і 57,5% сільських жителів у минулому місяці отримували менше, ніж середньостатистичний українець за місяць.

Популярні новини зараз
Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати РФ може відкласти наступ через несподівані обставини Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким
Показати ще

У той же час зростання цін на продукти харчування не дозволило людям хоча б трохи змінити структуру витрат:

  • 48% своїх доходів українці витрачають на їжу;
  • 15% йде на оплату комунальних послуг;
  • залишається тільки близько 5% на одяг та взуття;
  • мало витрачають українці і на своє здоров'я. Як і роком раніше, вони витрачають близько 4% сімейного бюджету на лікування.

І це незважаючи на те, що особливих поліпшень у харчуванні за рік також не відбулося. Так, люди стали купувати більше м'яса — середньомісячне споживання цього продукту збільшилася на 200 грам до 4,8 кг. Але на стільки ж скоротилося споживання молочних продуктів (19,1 кг / місяць в 2018 році). А також збільшили у своєму раціоні відразу до половини споживання овочів — до 9,5 кг / місяць таких продуктів.

Нагадаємо, державні регулятори збираються встановити жорсткий контроль за доходами громадян, які отримують бюджетну фінансову допомогу.

Так, в український парламент внесений законопроект, який встановлює новий порядок доступу до інформації про реальні доходи тих, хто "тягне руки" тільки за субсидіями на ЖКП, але і за іншими бюджетними виплатами.

Як повідомляв Знай.uа, ціни на житло серйозно злетять: де українцям вигідно купити квартиру.

Також Знай.uа писав, підвищення пенсій виявилося завданням підступним: кому пощастить, а хто залишиться ні з чим.