Доктор Комаровський відповів на чергове хвилююче багатьох батьків питання про те, чи можуть мигдалини вирости знову після видалення та до яких наслідків може призвести така операція.

Лікар-педіатр Євген Комаровський
Лікар-педіатр Євген Комаровський

Про це пише портал Рoliteka з посиланням на пост Комаровського у Instagram.

"Чи можуть відрости видалені мигдалини? Оскільки у мого племінника видалили мигдалини і все в порядку, а у дитини ангіни як були, так і тривають, і знову виростають?", – запитують у доктора.

Популярні новини зараз
Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня За прострочені комунальні платіжки можуть забрати половину пенсії: як ще покарають боржників Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

За словами Комаровського, видалити мигдалини повністю просто неможливо.

“Так само як неможливо повністю спиляти гниле дерево – завжди якийсь трухлявий пень залишається. З мигдалинами приблизно те ж саме”, – пояснює лікар.

Тобто, за його словами, залишається невелика кількість лімфоїдної тканини, де, як і раніше, можуть відбуватися запальні процеси різного характеру та тяжкості. Якщо не усунути шкідливі фактори (часті вірусні інфекції, пил, сухе тепле повітря), ангіни будуть повторюватися знов і знов.

“Тільки винен в цих ангінах не лікар, який нібито погано видалив, а батьки або суспільство, які не можуть організувати дитині адекватний спосіб життя, з чистим повітрям, з рідкісними вірусними інфекціями”, – резюмував Комаровський.

Школа Комаровського
Школа Комаровського

Нагадаємо, відомий український педіатр Євген Комаровський розповів батькам, що треба брати, збираючись на зимові прогулянки. Про це він пише на своїй сторінці в Instagram.

Педіатр зазначив, що даний список речей треба брати, якщо ви збираєтеся на тривалу прогулянку, наприклад в парк або гості. Вам не знадобляться всі ці речі, якщо ви збираєтеся просто погуляти у дворі.

Як повідомляв раніше Знай.ua, доктор Комаровський відповів на питання про те, як подорожувати автомобілем з дитиною в зимовий період.

Також Знай.ua писав про те, що доктор Комаровський відповів на питання про те, як уникнути шарлатанів у фармакології.