Тільки що Національна громадська телерадіокомпанія України (НОТУ) оголосила, що в цьому році Україна не поїде на конкурс "Євробачення-2019", який відбудеться в Тель-Авіві.

Відповідна інформація з'явилася на офіційному сайті "UA:Суспільне мовлення".

"У сформованій ситуації, дотримуючись закону про Суспільне мовлення, а також в умовах надмірної політизації протягом національного відбору Громадський мовник вирішив відмовитися від участі в Міжнародному пісенному конкурсі "Євробачення-2019". Громадський мовник вважає за потрібне розпочати суспільний діалог у форматі ток-шоу, форумів і дискусій з участю провідних експертів сфери для формулювання позиції українського суспільства до цієї проблеми, а також вироблення пропозицій до проекту закону України, який міг би врегулювати ситуацію з співпрацею українських артистів з державою-агресором на майбутнє ", - йдеться в повідомленні.

Популярні новини зараз
Monobank "заморожує" особисті кошти українців: хто може залишитися без копійки "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати
Показати ще

Нагадаємо, що скандал навколо "Євробачення-2019" розвернувся після перемоги на нацвідборі співачки MARUV.

В цьому році в Національному відборі на Євробачення перемогла співачка MARUV. Однак суспільний мовник (НОТУ) та співачка не змогли домовитися щодо її участі в Євробаченні 2019. Тоді в НОТУ заявили, що будуть вести переговори з іншими фіналістами Нацвідбору. 26 лютого група Freedom Jazz, яка зайняла друге місце на Нацвідборі, відмовилася представляти Україну на міжнародному пісенному конкурсі після пропозиції НОТУ. 27 лютого, від участі в Євробаченні відмовився група KAZKA.

Раніше повідомлялося, що український телеканал СТБ може відмовитися від проведення Національного відбору на міжнародний пісенний конкурс "Євробачення". Причиною цього є скандал навколо переможниці цьогорічного відбору співачки MARUV (Анна Корсун).

Таку інформацію повідомила прес-служба телеканалу в четвер, 26 лютого.

"Чотири роки СТБ проводить Нацвідбір за правилами, затвердженими НГТУ. СТБ проводить відбір і його трансляцію за власні гроші. Три роки ми надавали підтримку переможця національного відбору. Ця підтримка в тому числі включала підготовку номери та інше супроводження під час поїздки та участі в конкурсі . ... Враховуючи ситуацію, що склалася, ми будемо міркувати над тим, чи є нам сенс в подальшому брати участь у проведенні національного відбору на Євробачення ", - заявили в СТБ.

Нагадаємо, що Притула прокоментував скандал з MARUV та Джамалою.

"Знай.uа" повідомляв, що Потап вирішив підтримати співачку MARUV не просто постом в соцмережах – він записав відео-пісню і зізнався, що "конкурс "Євробачення" для нього помер".

Також портал "Знай.uа" писав, Романенко розповів, ніж MARUV відрізняється від Порошенка: подвійна мораль.