31 березня 2019 року Україна традиційно переходить із зимового часу на літній.

За традицією, в ніч з суботи, 30 березня, на неділю, 31 березня, о третій годині ночі українці переведуть стрілки годинника на годину вперед.

В результаті, в неділю, 31 березня, українці спатимуть на годину менше.

Популярні новини зараз
Подорожчає одна з критично важливих комунальних послуг: який тариф хочуть встановити Monobank "заморожує" особисті кошти українців: хто може залишитися без копійки Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом
Показати ще

Варто додати, що якраз у цей день відбудеться перший тур президентських виборів в Україні.

Стрілки годинника переводять на літній і зимовий час, починаючи з 1981 року. Раніше вважалося, що Україна в останній раз переведе годинники в 2012 році і залишиться у другому часовому поясі. Однак уряд так і не розглянув це питання.

Варто додати, що перехід на сезонний час здійснюється більш ніж в ста країнах світу. Останньою країною, яка відмовилася від цього, стала Туреччина.

Нагадаємо, українцям подарують ще один офіційний вихідний у травні. Влада пропонує зробити державним святом День Європи та замінити ним старе свято.

Про це повідомляє Telegram -канал Хіт Леджер.

У Раді зареєстровано законопроект про причислення Дня Європи до державних свят з вихідним днем.

"Але не поспішайте радіти, многоходовочка в тому, що День Європи святкується 9 травня, таким чином депутати просто домагаються перейменування офіційного вихідного", - коментують автори посту.

Як повідомляв раніше Знай.ua, школярі з нетерпінням чекають на весняні канікули.

Міністерство освіти радить відпустити дітей на відпочинок з 25 березня по 7 квітня 2019 року, однак графік шкільних канікул встановлює кожен навчальний заклад самостійно у відповідності з Законом України про освіту.

Зауважимо, що кожен триместр триватиме близько 4-6 тижнів, після чого будуть тижневі канікули. Виняток становитимуть лише новорічні (2 тижні) та літні (3 місяці) канікули.

Також Знай.ua писав про те, що народний синоптик Наталка Діденко розповіла, якою буде погода у останній день зими 28 лютого.