У Тернополі, як і по всій Україні, зафіксовано появу смертельних паразитів. Повідомляється, що в областях вже третина собак заразилися паразитами, які передаються людині.

Що це за паразити?

Цими паразитами, в першу чергу, заражаються вуличні тварини. Наприклад, паразит потрапляє в організм бездомного собаки. Більш того, він не зникне, поки не знищить тварину зсередини.

До людського організму цей паразит потрапить разом з укусом комара. Відомо, що розміри цього чудовиська сягають сорока сантиметрів.

Популярні новини зараз
Якщо на гривню більше – субсидію не отримаєте. Який дохід повинен бути для пільги Головне за 24 квітня: бунт українців у Польщі, трагедія Каті Репяхової, важливий день та різке підвищення цін Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким
Показати ще

Які симптоми і як проходить лікування?

Зі слів медичних працівників, захворювання проходить безсимптомно аж до останньої критичної стадії. Відомо, що хвороби на останній стадії можуть закінчитися летальним результатом.

Варто відзначити, якщо це чудовисько паразитує весь ваш організм і дійде вже до серця, то лікування буде дуже небезпечним. Так як знищення паразита в серці може спровокувати тромбоз. Найпоширеніше місце проживання паразита - це очі.

Що стосується симптомів, то в першу чергу, це почервоніння. Потім з'являється горбок на тілі, який можна переміщати.

Як уникнути зараження?

Слід періодично перевіряти домашніх тварин на дерафілярії і вакцинувати улюбленців від цього паразита. Також не рекомендується контактувати з бездомними собаками.

Якщо раптом до вас все-таки потрапив цей паразит, не нервуйте раніше часу. Для людини він не смертельний. Бували випадки, коли паразит помирав в організмі людини. Єдине, що слід звернутися до хірурга, щоб він видалив мертвого паразита з організму.

Також не забувайте про правила гігієни. Це дуже важливо!

Прийшовши з вулиці, не забувайте мити руки. А після прогулянки з домашнім улюбленцем, не забувайте мити йому лапи щоразу, навіть якщо на вулиці сухо.

Нагадаємо, смертельний паразит вражає людей з низьким імунітетом.

Як раніше повідомляв Знай.uа, у відомому фаст-фуді отруїлися люди. Паразит масово поклав їх на лікарняні ліжка.

Знай.uа писав, як вчасно виявити симптоми, які викликають паразити і звідки вони беруться.