У п'ятницю, 1 березня, в Херсоні було зірвано продовження сесії міської ради, а також відбулися масові зіткнення. Причина конфлікту - рішення місцевої влади перейменувати вулицю Лютеранську на честь загиблої активістки Катерини Гандзюк. Мер Херсона Володимир Ніколаєнко оголосив перерву в роботі з причини конфліктів і протестів через годину роботи, повідомляє Укрінформ.

Громадськість обурилася рішенням сесії, яка розпочалася 22 лютого. У той день депутати вирішили перейменувати вулицю Лютеранську, на якій знаходяться Національна поліція і СБУ, в честь загиблої активістки та керуючою справами виконкому Херсонської міськради Катерини Гандзюк.

Популярні новини зараз
"Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною
Показати ще

В результаті це вилилося в бурхливі обговорення в соцмережах і обурення суспільства. Зокрема, представники громадських організацій, які об'єднують учасників бойових дій на сході України і сім'ї загиблих Героїв, вимагали не змінювати назву вулиці з кон'юнктурних міркувань.

На сесії 1 березня в міськраді були присутні як прихильники перейменування вулиці на честь Гандзюк, так і противники рішення. Протести відбувалися також з тієї причини, що цю вулицю в свій час не перейменували на честь загиблого в АТО Руслана Сторчеуса, який командував батальйоном "Херсон".

Зазначається, що на засіданні було багато копів, оскільки іноді виникали сутички. З трибуни виступали представники Національного корпусу, які виступили на підтримку перейменування вулиці на честь Гандзюк. Також вони запропонували перейменувати іншу вулицю в Херсоні на честь Сторчеуса, яка названа в честь загиблого під час Другої світової війни херсонця Іллі Кулика.

Один з представників Національного корпусу зазначив: "Ми не говоримо про Гандзюк як про чиновника, а як про ту, яка разом з нами зупиняла ватний шабаш". Після цього в залі зав'язалася бійка, в результаті чого робота сесії була зірвана. Зіткнення продовжилися поза приміщенням. Стало відомо, що в ході бійок затоптали жінку, а одному чоловікові обпекли очі сльозогінним газом.

За повідомленням начальника Херсонського відділу поліції Олександра Говоруна, всіх учасників конфлікту доставили у відділення і відносно них складено адміністративні протоколи за статтею 173 КУпАП (дрібне хуліганство).

Нагадаємо, раніше наголошувалося, що українцям розповіли, що робити, якщо дитині в школі нав'язують російську мову.

Як повідомляв портал "Знай.uа": вчителька однієї з шкіл в Херсоні розробила систему занять для підвищення методичного забезпечення викладачів 1-х класів.

Також "Знай.uа" писав, що для шанувальників риболовлі настануть складні часи – з 1 квітня по 6 червня вона заборонена на території України, а порушників чекають солідні штрафи.

Бійка під час сесії херсонської міськради

Geplaatst door Інформаційне агентство «ПІК» op Vrijdag 1 maart 2019