Кабінет міністрів України не буде перераховувати розміри пенсій для військових пенсіонерів у березні і квітні 2019 року. Таким чином, понад 1,2 мільйона українських громадян залишаться без підвищення своїх пенсійних виплат.

Про це заявив міністр соціальної політики Андрій Рева в час "Години запитань до уряду" в Верховній Раді, пише Аіф.

За його словами, індексація пенсій проводиться згідно з реформою від 2017 року. Вона передбачає автоматичні підвищення пенсій при зростанні рівня інфляції в країні і середніх зарплат її громадян.

"З 1 березня, згідно з прийнятим Верховною Радою України у жовтні 2017 року законом щодо підвищення пенсій, починається певний системний перерахунок. Перерахунку підлягають 10 млн 200 тисяч пенсійних рахунків 11,4 млн пенсійних рахунків, які є в Україні. Серед тих, кому не проведуть перерахунок, військові пенсіонери", - зазначив міністр.

Популярні новини зараз
Отримаєте менше – не дивуйтесь: Пенсійний фонд попередив про зміну розміру субсидії У Києві помітили величезну чергу до лікарні: що сталося В Україні з’явився новий вид пенсій: отримати може кожен, але доведеться поділитись Готуйте свої гаманці: українцям з 1 липня збільшать виплати, кому пощастить
Показати ще

При цьому глава Мінсоцполітики пояснив, що військовим пенсіонерам пенсії були перераховані раніше - 1 січня 2019 року, оскільки формула підрахунку виплат передбачає більш високу зарплату, ніж у інших пенсіонерів.

"Їм пенсії підвищено з 1 січня 2019 року, не підлягають перерахунку пенсії, де базовий розрахунок заробітної плати вище, ніж той, з якого роблять перерахунки. Всі інші підпадають під перерахунок", - розповів Рева.

Раніше повідомлялося, що грандіозне підвищення пенсій у березні здебільшого торкнеться лише невеликої кількості пенсіонерів. Про це повідомив економічний експерт Олексій Кущ.

Тільки частина пенсіонерів торкнеться індексація пенсій, яку обіцяли. Всі інші отримають надбавки в розмірі близько 100 гривень.

"Виплати відчутно можуть зрости для певної групи пенсіонерів. Для решти пенсії піднімуть на кілька десятків гривень", - пояснює експерт.

Нагадаємо, коли українці отримають перші субсидії грошима. Пенсіонери отримають суму нарахованої субсидії в день отримання пенсії.

Як повідомляв Знай. ua, українцям придумали нову формулу для нарахування пенсій. Без накопичувальної системи, за якою живе весь світ, наші пенсіонери будуть бідними.

Знай. ua писав, що у київських пенсіонерів відберуть безкоштовний проїзд. Компенсація пільговикам на проїзд сильно змінитися.