У березні-квітні 2019 року пенсіонери, які отримують мінімальну пенсію, отримають компенсацію за невиплачену індексацію у розмірі 2410 гривень. Про це на нараді за участю президента України Петра Порошенко заявив міністр соцполітики Андрій Рева.

"В 2019 році пенсіонерам пропонується здійснити доплату до пенсії 2410 гривень. Чому саме йде мова про таку виплату? Мова йде про додатковий ресурс, який був отриманий від закону про авто на "єврономерах" – сказав Рева.

Пенсія в Україні
Пенсія в Україні

За словами Реви, кошти, отримані завдяки розмитненню авто на "єврономерах" будуть повністю перенаправлені на допомогу пенсіонерам. Міністр зазначив, що вперше явище, що приносила збитки громадянам, повернули на користь незахищеної категорії населення.

До слова, 2410 гривень – це сума, яку фактично українці недоотримали 2015-2016 роках, при зупинці індексації пенсій. Гроші будуть виплачені в березні-квітні 2019 року.

Популярні новини зараз
Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати РФ може відкласти наступ через несподівані обставини Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone
Показати ще

Пенсія в Україні
Пенсія в Україні

"Ми знайшли можливість повернути пенсіонерам, які отримують найнижчий рівень пенсії, індексацію 2015-2016 років. За розрахунками це показник інфляції, який множиться на рівень прожиткового мінімуму. Ми вийшли на суму 2410 гривень кожному, у кого пенсія нижче мінімальної і мінімальна", – пояснив президент Петро Порошенко.

Він пояснив, що цей механізм поширюється на тих, хто в результаті індексації, яка відновиться з 1 березня, отримають невелику суму – 100-200-300 гривень.

Пенсія в Україні
Пенсія в Україні

"Будуть і ті, хто внаслідок індексації отримають 800-900-1000, їм компенсувати не потрібно. А тим, хто отримує 100 і 200 – вони отримають 2410 гривень протягом березня і квітня в якості компенсації індексації 2015-2016 років", – заявив президент.

Рева додав, що мова йде не про всіх пенсіонерів, а про тих, у кого є повний страховий стаж.

Нагадаємо, картка киянина отримала нові привілеї, але пощастить тільки обраним.

Раніше Знай.uа повідомляв, Гройсман висунув дві умови пенсіонерам.

Також Знай.uа писав, на що українці витрачають найбільше грошей.