Цього тижня по всій Україні істотно потеплішає, проте майже щодня очікуються короткочасні дощі. Український Гідрометцентр склав свіжий прогноз на 5-8 березня.

5-6 березня очікується мінлива хмарність. У вівторок у західних, вдень і в північних областях, 6 березня у південній частині та в Карпатському регіоні опади переважно у вигляді дощу, на решті території без істотних опадів.

Вітер західний та південно-західний, 7-12 м/с. 5 березня в Україні, крім північних областей, місцями пориви 15-20 м/с, на високогір'ї Карпат до 25 м/с. Температура вночі 1-6° тепла, вдень 5-10°, у південних областях до 15°.

У Києві 5-6 березня очікується мінлива хмарність, без істотних опадів. Тільки у вівторок вдень можливий дощ. Вітер західний та південно-західний, 7-12 м/с. Температура вночі 1-6° тепла, вдень 5-10°.

погода 5 березня

Популярні новини зараз
Українців закликали не відкладати на завтра: можна подати заяву на пенсію за лічені хвилини Чергуватимуть представники ТЦК: де українцям тепер можуть вручити повістку Гречку, соняшникову олію та борошно будемо купувати за новими цінами: скільки доведеться викласти В Україні сигарети, алкоголь та паливо продаватимуть за новими правилами: що зміниться
Показати ще

погода на 6 березня

7-8 березня по всій території України очікується суха і тепла погода. Температура вночі 0-6° тепла, 7 березня в Україні, 8 березня на сході місцями 1-3° морозу; вдень 10-16° тепла, 7 березня в північних і східних областях 4-10° тепла.

У Києві в четвер і п'ятницю без істотних опадів. Температура 7 березня вночі від 3° морозу до 2° тепла, вдень 5-10° тепла; 8 березня вночі 1-6° тепла, вдень 11-16°.

погода на 7 березня

погода на 8 березня

Народний прогноз погоди в Україні

5 березня вшановується пам'ять святого Лева Катанського. На цей день ще поширюється традиція не дивитись на падаючі зірки. Саме 5 березня починається раннє руйнування стійкого сніжного покриву.

6 березня вшановується пам'ять преподобного Тимофія, пустельника. Цей день відзначався першими сонячними відлигами. Про погоду судили і за вітрами: якщо у цей день теплі вітри, то і весна буде теплою.

7 березня відзначається день пам'яті преподобного Мойсея Білозерського, Маврикія. На Маврикія приходиться ранній приліт граків, прилітають перші шпаки, а це обіцяє ранню весну. У давнину помітили, що прохолодний день 7 березня вказує на те, що літо скоріш за все буде дощовим.

8 березня вшановується пам'ять преподобного Полікарпа Брянського. З 8 по 15 березня не виключене повернення холодів: «Березень місяць любить колобродити: морозом пишається і на ніс сідає». Зима поступається місцем весні.

Нагадаємо, що в порівнянні з минулими роками, коли у нас була затяжна зима, а справжня весна приходила не по календарю, а значно пізніше, в 2019 році все буде інакше. Таку думку в коментарі висловив відомий астролог Влад Росс.

Як повідомляв портал Знай.uа, стало відомо, коли в Україну прийде справжня метеорологічна весна. Так, синоптики прогнозують, що остаточне потепління у всіх областях країни очікується не раніше квітня.

Також портал Знай.uа писав, що весна 2019 року обіцяє бути пізньою і контрастною. У першій половині українцям буде по-зимовому холодно, а в другій - по-літньому спекотно. Цю інформацію повідомив народний синоптик Леонід Горбань.