Цього тижня в Україні нарешті потеплішає. Так, весняна погода продовжить радувати українців. При цьому час від часу йтиме невеликий дощ. Про це йдеться в повідомленні Укргідрометцентру.

6-7 березня синоптики прогнозують в Україні мінливу хмарність, без істотних опадів, лише в Криму вдень 6 березня дощ. Вітер західний з переходом на північно-західний, 5-10 м/с, у західних областях місцями пориви 15-20 м/с.

погода на 6 березня

Температура 6 березня вночі від 3° тепла до 2° морозу; вдень 4-9° тепла, на півдні країни - до 12°. 7 березня вночі 0-5° морозу, вдень 7-12° тепла, на Прикарпатті та Закарпатті 11-16°.

У Києві в середу і четвер очікується мінлива хмарність. Істотних опадів не буде. Вітер західний з переходом на північно-західний, 5-10 м/с.

Популярні новини зараз
Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Гроші на дітей: в Україні збільшилася сума допомоги батькам новонародженої дитини Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

погода на 7 березня

У п'ятницю, 8 березня, в Україні без істотних опадів. У суботу, 9 березня, можливий невеликий дощ на півдні та сході країни місцями. Температура вночі 1-7° тепла.

8 березня на Лівобережжі від 3° тепла до 3° морозу; вдень 10-16° тепла, у східній частині країни. 9 березня - в західних і північних областях 7-13°.

погода на 8 березня

погода на 9 березня

Народний прогноз погоди в Україні

6 березня вшановується пам'ять преподобного Тимофія, пустельника. Цей день відзначався першими сонячними відлигами. Про погоду судили і за вітрам: якщо у цей день теплі вітри, то і весна буде теплою.

7 березня відзначається день пам'яті преподобного Мойсея Білозерського, Маврикія. На Маврикія приходиться ранній приліт граків, прилітають перші шпаки, а це обіцяє ранню весну. У давнину помітили, що прохолодний день 7 березня вказує на те, що літо скоріш за все буде дощовим.

8 березня вшановується пам'ять преподобного Полікарпа Брянського. З 8 по 15 березня не виключене повернення холодів: «Березень місяць любить колобродити: морозом пишається і на ніс сідає». Зима поступається місцем весні.

Напомним, порівняно з минулими роками, коли у нас була затяжна зима, морози, а справжня весна приходила не за календарем, а значно пізніше, в 2019 році все буде інакше. Таку думку висловив відомий астролог Влад Росс.

Як повідомляв портал Знай.uа, поступове глобальне потепління призвело до того, що опади збільшилися, а рівень води знижується. Через це може статися катастрофа, яка призведе до нестачі питної води.

Також портал Знай.uа писав, що весна 2019 року обіцяє бути пізньою і контрастною. У першій половині українцям буде по-зимовому холодно, а в другій - по-літньому спекотно. Цю інформацію повідомив народний синоптик Леонід Горбань.