Мама семикласника Алла Пономаренко-Кравченко ділиться в соціальній мережі Фейсбук тим, що над її дитиною знущається хлопчик, старший всього на рік.

Алла Пономаренко-Кравченко

"Підкажіть будь ласка як мені діяти і що робити!!!Я в шоці!Син приїхав зі школи побитий старшим від нього на рік хлопчиком (син в 7 класі,той у 8)..."

Вона повідомляє що восьмикласник дуже жорстоко поводиться з її сином: "бив з ноги, душив, шия в саднах і синцях, головою бив об вазон з квітами".

Популярні новини зараз
На порозі хлібної кризи: українців шокували новими цінами – і це не межа Прогноз погоди на кінець вересня: коли в Україну прийдуть перші заморозки З 1 жовтня платіжки за світло зміняться Всього 300 гривень: українці отримають смішну "подачку" на комуналку
Показати ще

Класний керівник хлопчика в ситуацію не втручається і взагалі не відповідає на дзвінки матері.

Сама же дитина настільки залякана, що просить мати не їхати в школу і не розбиратися. Боїться, що його знову поб'ють за те, що він наскаржився.

Але Алла не збирається здаватися і має намір розбиратися до самого кінця. "Спускати на гальмах не збираюся!Того гаденя готова задушити!" - пише вона.

В коментарях люди підтримують Аллу: "обійняти Сина і пояснити, що такі речі не можна замовчувати. Тиснути на совість. що він такий не один може бути.", "Не школа, а зона з поняттями", "Я вибачаюсь,але це не ви повинні телефонувати учителеві,а вона вам. Поки дитина знаходитися в школі...класний керівник і директор несуть відповідальність...чи я не права?".

Так само багато хто рекомендуює Аллі поступити за буквою закону: побої зняти і зафіксувати, написати заяву в поліцію, щоб малолітнім нелюдом займалися відповідні служби.

Нагадаємо, що булінг - це цькування, агресивне переслідування однієї дитини іншим.

Дослідження показують що Україна увійшла в антирейтинг по булінгу в школах, так як українські школярі одні з найагресивніших в Європі. 22% дітей вважають цькування абсолютно нормальним явищем.

Булінг є дуже руйнівним фактором в колективі, так як може призвести навіть до самогубства жертви. Із самих мінімальних проблем, з якими можуть зіткнутися жертви булінга є: небажання ходити до школи, зниження успішності, а в майбутньому: часті хвороби і психологічні проблеми.

Нагадаємо, що Верховна Рада ввела відповідальність за булінг і тепер за цькування будуть штрафувати. Якщо знущання влаштує малолітня дитина, то доведеться відповідати його батькам.

Булінг тягне за собою накладення штрафу від 50 до 100 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (від 850 або 1700 грн) або громадські роботи на строк від 20 до 40 годин.

Раніше, Знай.uа повідомляв, що центр Харкова в черговий раз вразило жахливе ДТП.

Також, портал Знай.uа писав, як українка повстала з мертвих.