В найближчі кілька днів в Україні значно потеплішає, але до початку наступного тижня погоду зіпсують березневі зливи.

Починаючи з середи, 6 березня, і до суботи, 9 березня, в Україну прийде справжнє весняне тепло. Але разом з ним вже з неділі країну накриє дощами. Про це повідомили в українському Гідрометцентрі.

У четвер, 7 березня, погода буде схожою з попереднім днем. Дощів не прогнозують, а на заході України потеплішає ще більше – місцями до +15.

У п'ятницю, 8 березня, весняне тепло з заходу пошириться далі на схід країни. Скрізь буде сухо і сонячно від +9 до +15 тепла. Лише на сході країни трішки прохолодніше – до +5-7.

Популярні новини зараз
Карткою – 10 грн, готівкою – 15: в Україні знову підвищують ціни на проїзд В Україні пенсіонери отримають "подвійні", та навіть "потрійні" пенсії: у ПФУ озвучили вимоги Тепер в ухилянтів заберуть останнє: змусять платити шалені гроші 60-й День народження - не привід радіти: в Україні пенсіонерам повідомили погану новину
Показати ще

А вже в суботу, 9 березня, в Україну прийдуть дощі. Сухо буде лише в частині центральних областей і на південно-сході. На решті території прогнозують дощову погоду. Але при цьому буде тепло, до +10-12.

В неділю, 10 березня, дощова погода повністю накриє Україну. На заході, в центрі і на півночі країни похолодає до +7-9, на решті частини України буде тепліше, але +11-13, але також дощитиме.

Раніше ми писали, що остаточне потепління прийде в Україну в кінці березня, до цього ж протягом першого місяця весни будуть спостерігатися температурні гойдалки.

Такий прогноз дав народний синоптик Леонід Горбань, передає "Апостроф". Початок весни, за його словами, не порадує теплом.

"Перші сім днів березня будуть досить морозними. З 1 по 4 березня морози будуть на рівні 5-6 градусів, а нічні можуть доходити і до 9 градусів нижче нуля", – розповів він.

Далі з 4 по 10 березня Горбань пообіцяв невелике потепління: від 1 до 3 градусів морозу.

"Загалом, перші сім днів березня прораховуються холодними, правда деякі синоптики кажуть, що в Україну прийде рання весна, але мої розрахунки цього не підтверджують", – зазначив він.

Відчути весну, за словами Горбаня, можна буде з середини березня, проте він чекає в цей час температурні гойдалки.

Нагадаємо, підступне сонце захопить Україну.

Як повідомляв Знай. ua, стало відомо, коли повернеться зима.

Знай. ua писав, що зима не збирається залишати Україну.