У середу, 6 березня, у Львові попрощалися з одним із авторів нещодавно знесеної у місті лева Монумента Слави - архітектором Аполлоном Ограновичем.

Відомого майстра не стало у неділю, 3 березня, у той злощасний день, коли спроби знести пам'ятник "увінчалися успіхом".

Про це на своїй сторінці в Facebook написав користувач Анатолій Короленко.

"Прощаються з артистами - аплодують. Він був архітектором, тому без аплодисментів... Символічний збіг - зламали Монумент Слави і того ж дня помер його автор", - написав чоловік.

Популярні новини зараз
Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня Продасте за 8000 гривень: колекціонери влаштували полювання на особливі 5 копійок Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо З 1 травня доведеться виживати без допомоги: кому перестануть виплачувати субсидію
Показати ще

Аполлон Огранович народився 23 травня 1942 року. У 1945 році його сім'я переїхала до Львова. Він є співавтором ряду пам'яток у Львові.

Відомий тим, що спроектував Монумент Бойової Слави Радянських Збройних Сил на вулиці Стрийській (у співавторстві), пам'ятник "Слава праці" в Радехові (1973, скульптор Яків Чайка), проект реконструкції головпоштамту на вулиці Словацького, 1 у Львові (1973–1975, реалізований не повністю). Пам'ятник на вулиці Пекарській, 52, у Львові, на честь подвигу радянських медиків у Другій світовій війні (1975, скульптор Іван Кушнір).

Варто додати, що 30-метрову стеллу Монументу Слави у Львові знесли вночі, 3 березня. Пам'ятник зруйнували лише з третьої спроби.

Нагадаємо, помер зірка легенарного британського гурту Queen Майк Гроуз. Він працював разом з музикантами, зокрема Фредді Меркюрі всього кілька місяців ще на початку 70-х.

Як повідомляв портал Знай.ua, англійський виконавець Кіт Флінт наклав на себе руки у минулі вихідні. Він тяжко переживав розрив з дружиною, японською моделлю, яка після розлучення поїхала до Японії.

Також Знай.ua писав про те, що несподівано померла зірка популярного шоу "Голос" Дженіс Фріман. Її слухали та обожнювали мільйони людей по всьому світу.

Дивіться: Монумент Слави у Львові знесли з третьої спроби