Захист засудженого на 10 років Геннадія Дронова, якого суд визнав винуватцем смертельного ДТП на вулиці Сумській в Харкові, склала апеляційну заяву.

Про це стало зрозуміло зі слів адвоката водія Сергія Перепелиці.

В апеляції присутні більше 30-ти пунктів.

Головна претензія — чому суддя Віктор Попрас дозволив змінити один з пунктів обвинувального акта в ході судового розгляду.

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців
Показати ще

Також вказується претензія щодо експертів — чому вони встановили межі перехрестя і яким чином їх результати виявилися для судді вагоміше, ніж висновки експертів з Дніпра, які змогли визначити точну швидкість руху автомобіля Олени Зайцевої, яку визнали винною у смертельній аварії.

Варто нагадати, що Вирок будуть переглядати обом засудженим, все залежить від громадськості та рішення постраждалих. Адже ступінь вини Олени Зайцевої і Геннадія Дронова у справі про ДТП на Сумській у Харкові повинна бути різною.

Таку думку в ефірі висловив адвокат Віталій Коломієць. Він зазначив, що зараз є багато претензій до того, чому Зайцевій та Дронову присудили однаковий термін ув'язнення.

"Відповідь на це питання – обопільна вина, тому покарання дали однакове. Але давайте проведемо детальні експертизи – міг Дронов бачити авто Зайцевої, як це взагалі сталося, чия більше вина – того, хто був під дією наркотичних засобів або того, хто занадто швидко поїхав на зелене", – сказав він.

"Також треба врахувати громадський інтерес до справи. Думаю, у відповідності з цим судді апеляційної інстанції будуть приймати рішення, тому що переглядати там щось особливо складно. До судового процесу був великий інтерес, всі засідання фіксувалися на камери журналістів, які активно висвітлювали", – сказав Коломієць.

Нагадаємо, У центрі Києва божевільний таксист зніс постачальника піци: безліч потерпілих

Як раніше повідомляв "Знай.ua", У справі Зайцевої знайшли жахливі нестикування: вирок суду може кардинально змінити

Також Знай.ua" писав про те, що Дронова чекає помилування: у справі Зайцевої стався гучний переворот