Показники інфляції в Україні стали рекордно низькими. Про це в п'ятницю, 8 березня, повідомляє видання Politeka з посиланням на Державну службу статистики.

Зокрема, у лютому 2019 року інфляція в Україні сповільнилася до 0,5% проти 1% місяцем раніше і 0,8% у грудні минулого року.

Також у повідомленні зазначили, що в річному вираженні зростання споживчих цін скоротився до 8,8%.

Як виявилося, що найбільший внесок у цей результат внесли овочі, які в лютому подорожчали на 6,6%. Разом з овочами падіння рівня інфляції посприяли фрукти – вони додали в ціні за місяць 3,6%. Знайшлося й чимало складових інфляційної кошики, які в лютому навіть подешевшали:

Популярні новини зараз
Українцям кардинально змінять правила оплати комуналки: до чого готуватись Упаковка по 80 грн: в Україні супермаркети змінили ціни на цукор, вершкове масло та олію Відмова може бути вигідною: українцям пояснили переваги Екс-командир звернувся до тих, хто шукає багатодітних дружин та бабусь як "страховку": "Є ще один варіант..."
Показати ще

Яйця втратили 3,6% від січневої ціни.

Взуття і одяг подешевшали на 3,5%.

Паливо і масла – на 2%.

Більшість інших позицій хай і небагато, але додали в ціні. Наприклад, в Держстаті підрахували, комунальні послуги додали скромні 0,5%, а охорона здоров'я’я – 0,6%.

Фахівці до оцінок чиновників сприйняли зі стриманим оптимізмом. І кажуть, що не всі з озвучених цифр прості українці можуть підтвердити на касах супермаркетів.

Нагадаємо, раніше ми писали, що курс долара на 8 березня буде по кишені кожному українцю.

Нагадаємо, ціни на товари і послуги обганяють доходи українців. Все це відбувається через зростання інфляції. Стрибки курсу валют не припиняють лякати. Голова Національної ради економічного розвитку Олексій Дорошенко розповів, чого чекати від долара цієї весни.

Як повідомляв портал Знай.uа висока ймовірність, що до кінця 2019 року валюта США все ж може подорожчати до 30 грн. За долар, євро в цьому випадку буде коштувати 33 грн. У бюджеті-2019 зазначено, що в грудні долар буде коштувати 29,4 грн.

Також портал Знай.uа писав, що НБУ опублікував постанову №23, яким вніс нові норми. Тепер при відкритті рахунку в новому банку фізособа-підприємець не повинен подавати картки із зразками підписів - вистачить однієї заяви про відкриття рахунку.