Виходячи з рішення уряду, до кінця 2020 року всі антибіотики та протимікробні препарати почнуть відпускати лише за рецептом.

Уряд затвердив Національний план дій по боротьбі зі стійкістю до антимікробних препаратів, у зв'язку з чим антибіотики тепер будуть продавати за рецептом.

Уляна Супрун
Уляна Супрун

Про це розповіла в. о. міністра охорони здоров'я Уляна Супрун.

Супрун спростувала "маніпуляційні публікації, що українські громадяни не зможуть придбати необхідні антибіотики або ж ціни на них зростуть".

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"
Показати ще

Антибіотики, протигрибкові препарати, каже міністр, припиняють свою дію через надмірне та необгрунтоване вживання, мікроорганізми виробляють свого роду імунітет. Фактично, як уточнюється, з'являються нові модифікації збудників інфекцій, які неможливо вилікувати протимікробними препаратами.

В країнах Європи щороку 25 тисяч пацієнтів помирають від бактеріальних інфекцій, тому що вони (бактерії) адаптуються до ліків, говорить Супрун, а це – глобальна загроза для життя людей

Тому, згідно з Національним планом дій, до кінця 2020 року антибіотики стануть продаватися за рецептом; обмежиться використання антибіотиків в сільському господарстві (як стимулятори росту худоби, птиці і рослин); медичні працівники отримають інструкції, що допоможе мінімізувати ризики невиправданого використання антибіотиків.

Варто нагадати, що Уляна Супрун розповіла українцям, що потрібно робити для того, щоб запобігти розвиток слабоумства.

Про це вона повідомила на своїй сторінці в Facebook.

Уляна Супрун
Уляна Супрун

У 10-25% людей старше 70 років, відбуваються порушення пам'яті’пам'яті і логічного мислення, зміна особи в результаті хвороби або ушкодження мозку, але цьому можна певною мірою запобігти, вважає вона.

Нагадаємо, Супрун назвала перші симптоми найнебезпечнішого виду раку: їх можна не помітити

Як раніше повідомляв "Знай.ua" Супрун розкрила головні секрети схуднення до літа: ніяких тренувань

Також Знай.ua" писав про те, що Реформаторка Супрун навчить українців розбиратися в медицині: і лікарів не треба