Поліція відкрила кримінальне провадження за фактом зіткнень під Адміністрацією президента у Києві, які відбулися під час проведення акції націоналістів. Як відомо, вони вимагали притягнення до кримінальної відповідальності колишнього першого заступника секретаря РНБО Олега Гладковського, а також його сина в зв'язку зі скандалом навколо Укроборонпрому. Про це стало відомо з повідомлення на сторінці київської поліції у Facebook.

Зіткнення біля АП

Стало відомо, що в результаті зіткнень постраждав нацгвардеєць і двоє співробітників поліції. Крім того, один з правоохоронців був госпіталізований з хімічним опіком очей.

У поліції повідомили, що за фактом зіткнень слідчі Печерського управління поліції відкрили кримінальне провадження за ч. 2 ст. 345 КК України (Погроза або насильство щодо працівника правоохоронного органу).

Зіткнення під АП

Популярні новини зараз
Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

Як відомо, в суботу, 9 березня, в українській столиці відбулася акція націоналістів, які вимагали заарештувати колишнього заступника секретаря Ради національної безпеки і оборони Олега Гладковського, а також його сина. Їх підозрюють у махінаціях з бюджетними грошима. Примітно, що в акції брали участь близько тисячі чоловік.

Зіткнення під АП

Проведення акції супроводжувалося зіткненнями біля Адміністрації президента - націоналісти спробували прорвати кордон силовиків, при цьому не обійшлося без сльозогінного газу, вибухових пакетів та димових шашок.

Зіткнення під АП

Нагадаємо, раніше наголошувалося, що у Франції не вщухають протести і на цей раз їх учасники планують організувати сидячу акцію на Марсовому полі у столиці країни. Крім того, вони заблокували Йенський міст неподалік від Ейфелевої вежі.

Як повідомляв портал "Знай.uа": жителі країни-агресора з подивом спостерігали за акцією протесту, яку проводив Сергій Звєрєв в гордій самоті прямо посеред Червоної площі з плакатом в руці.

Також "Знай.uа" писав, що Мілан здригнувся від масових акцій протесту, які прокотилися вулицями міста. Люди виступали проти політики уряду, яка, за їх словами, пропагує расизм.