Дев'ять українських зірок виступають на фронті, надають медіа підтримку та всіляко допомагають українським воїнам.

Письменник Сергій Жадан

Він не тільки займається літературою, але і також допомагає прифронтовим містам Донбасу. Він підтримав десятки шкіл, дитсадків, бібліотек в районах, які постраждали від російської агресії. Він привозив іграшки, літературу і навіть машини швидкої допомоги.

Сергій Жадан
Сергій Жадан

"Навіщо я це робив? Вже третій рік, з літа-осені 2014-го, ми з друзями займаємося волонтерською діяльністю. Спочатку допомагали військовим, їздили до них з виступами, збирали кошти і закуповували необхідні для них речі. Останнім часом зосередилися на підтримці освітніх, культурних і медичних установ, в основному, звичайно, на Донбасі - у зоні так званої АТО", - каже письменник.

Kozak System

Культова українська група зробила традиційним виступ перед бійцями ЗСУ на Донбасі. А в регіонах ветерани АТО безкоштовно можуть потрапити на їх виступи. Це одна з перших груп, які стали волонтерами.

Популярні новини зараз
Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати ДПС вже готова списати ваші гроші: кому готуватись до примусового стягнення В Україні пенсії рахуватимуть за однією формулою: у кого виплати будуть більше 10 тисяч
Показати ще

Вони збирають кошти не тільки українським воїнам, але і переселенцям. Їх мета на сході України – своїм прикладом показати, що Донбас треба зробити українським.

Сергій Притула

Блискучий комік на сцені в житті чоловік серйозний і грунтовний. Він вже довгий час допомагає зСУ: купує ліки, не шкодує грошей на амуніцію, рації і тому подібне.

Сергій Притула
Сергій Притула

"Коли приїжджаєш і бачиш в яких умовах пацани воюють, то розумієш, що у тебе ніяких проблем немає", - зізнається комік.

Анастасія Приходько

Українська співачка прославилася не тільки в політиці, але і як волонтер, яка допомагає добровольцям на фронті і в тилу. Вона багато разів проводила благодійні концерти по всій країні, гроші з яких йшли на допомогу бійцям.

Під час благодійного туру в США артистка зуміла зібрати 50 000 доларів допомоги пораненим, їх сім'ям, переселенцям та сім'ям бійців, які пропали без вісті. У 2016 році Приходько отримала почесну медаль і посвідчення за заслуги в зоні АТО.

ТНМК

Ветерани українського хіп-хопу займаються допомогою фронту з 2014 року. Вони зібрали багато грошей для купівлі теплого одягу хлопцям на фронті. Група особисто відвозить на Донбас зібрану допомогу і час від часу радує армійців своїми запальними концертами.

Сашко Положинський (Тартак)

"Тартак" також проводить благодійні концерти для підтримки армії. Група передає гроші від виступів на допомогу армії, їх часто можна побачити в зоні проведення АТО.

Олександр Положинський
Олександр Положинський

Емоції, які відчуваєш там на концертах, відрізняються від тих, до яких я звик. Це працює як наркотик, хочеться пережити їх знову", - каже фронтмен групи

Антитіла

Група отримала популярність за допомогу тим, кого покалічила війна. У 2014-му Тарас Тополя зумів зібрати 4 мільйони гривень на ліки та іншу допомогу українським солдатам.

А ще лідер групи записав спільну пісню з ветераном АТО Олександром Рожко для проекту # ПісніВійни.

Роман Зозуля

Відомий футболіст не зміг продовжити кар'єру в клубі "Райо Вальєкано" – місцеві ультрас звинуватили його в нацизмі через допомогу українським добробатам.

Роман Зозуля
Роман Зозуля

"Якщо б я міг, то пояснив би їм, що я не фашист. Впевнений, що якби подібне сталося в Іспанії, багато іспанців першими вирушили б захищати свою країну, як у нас в Україні. Якщо б люди залишилися без медикаментів, одягу та їжі, багато іспанських гравців допомагали б їм, бо захищають свою країну, - говорить Зозуля.

Іван Ганзера

Зірку шоу “Голос країни” часто можна побачити з концертами на Донбасі. У 2018 році він зміг зібрати 2 мільйони гривень для фронту.

За свою проукраїнську позицію він дорого платить. Ганзері погрожували і писали гнівні повідомлення. У минулому невідомі знищили машину дружини артиста, але його це не зупинило: він продовжує допомагати фронту.

Нагадаємо, Україні допоможуть впоратися з Путіним у Чорному морі: у Трампа розповіли, як

Як раніше повідомляв "Знай.ua", Молода українка вразила мужністю на Донбасі: ось приклад для наслідування і поваги

Також Знай.ua" писав про те, що Оберігають від зла, кулі і Путіна: відважна українка у свої 84 стала ангелом ЗСУ