У суботу, 9 березня Військові Збройних сил України затримали бойовика так званої "Луганської народної республіки", який заявив про бажання перейти на бік України.

Цю інформацію повідомили в штабі Операції Об'єднаних сил.

"Сьогодні, 9 березня, військовослужбовці одного з підрозділів бригади Об'єднаних сил, яка виконує бойові завдання на Сєвєродонецькому напрямку, помітили чоловіка, який рухався вздовж лісосмуги в напрямку нашої позиції. Підпустивши його ближче і давши можливість спуститися в траншею, наші захисники затримали невідомого", - йдеться в повідомленні.

У затриманого виявили автомат Калашникова АК-74, військовий квиток "ЛНН", виданий в місті Алчевську, грошові знаки банку Росії, відпускний квиток, довідку про лікування в медичній роті військової частини Л 74347 та інші документи.

Популярні новини зараз
Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня За інтернет можна не платити: як скористатися новою послугою Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо З 1 травня доведеться виживати без допомоги: кому перестануть виплачувати субсидію
Показати ще

"Затриманий виявився громадянином України Я., 1976 року народження, уродженцем р. Миколаєва, про що свідчить виданий у 1992 році в р. Стаханов паспорт громадянина України. Місце реєстрації зрадника України - місто Стаханов Луганської області", - йдеться в повідомленні.

Операція Об'єднаних Сил (ООС)
Операція Об'єднаних Сил (ООС)

Зараз з бойовиком проводяться слідчі дії з метою з'ясування її причетності до військових злочинів збройних формувань Російської Федерації і подробиць участі в бойових діях проти української армії.

ЗСУ
ЗСУ

Нагадаємо, генерал-майор Віктор Муженко, начальник Генерального штабу, затвердив нову символіку для ЗСУ напередодні дня народження легендарного поета Тараса Шевченка. Представлені оновлення стосуються бойових бригад, про що офіцер у суботу, 9 березня, повідомив на своїй сторінці в Facebook. Крім того, він продемонстрував документи і фото нововведень.

Як повідомляв портал "Знай.uа", пропагандистські канали поширили інформацію про нібито відправку Міністерством оборони України в гарячі точки Донбасу ешелони з великою кількістю броньованої техніки, зокрема танків.

Також "Знай.uа" писав, що мережа вражена історією 22-річної українки, яка служить військовим медиком на Донбасі і за час конфлікту врятувала життя багатьох людей.