Колишній ватажок терористів так званої "ДНР" Ігор Стрєлков (Гіркін) стверджує, що в 2014-му році планувалися "референдуми про приєднання" до Росії також в Одесі та Харкові.

Про це стало відомо із його заяви на прес-конференції в Самарі, на якій він підкреслив, що планам окупантів завадив Антимайдан. Він зізнався, що в період "Російської весни", перед тим, як залишити Слов'янськ, йому пропонували відправитися на Одесу, однак для цього не вистачало ресурсів.

Ігор Гіркін

Терорист розповів, що референдуми повинні були відбутися також у Харкові та Одесі. Ці міста вберегло тільки те, що не вистачало ресурсів для того, щоб захистити їх. Гіркін підкреслив, що якщо б він разом з іншими бойовиками не зайшов у Донецьк, то все, швидше за все, пройшло б по одеському або харківському сценарію. Також він додав, що був вибір - іти на Одесу чи Донецьк, були представники і від Одеси, і від Донецька.

Гіркін зазначив, що особисто до нього ніхто не звертався, оскільки на той момент ще ніхто не знав. Всі переговори велися через Аксьонова, який, у свою чергу, перенаправляв всіх до Гіркіна. Терорист згадує: "Мало не на колінах благав мене представник Одеси йти на Одесу, але маючи такі крихітні сили, діяти далеко від російських кордонів, не маючи навіть сухопутних кордонів, я б не наважився. Якщо б ми дійшли до Харкова, було б і в Харкові те ж саме. Не було кому захищати, там все придушили в корені, в зародку".

Популярні новини зараз
Боргів не обібратися, якщо забудете про це: українцям нагадали про важливу процедуру Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону
Показати ще

Ігор Гиркин

Нагадаємо, раніше наголошувалося, що окупанти на тимчасово окупованій території Донбасу часто вражають своїм недоумством. Не так давно мережа вибухнула реготом після того, як в самому центрі Донецька з-під носа бойовиків вкрали установку БМ-21 Град.

Як повідомляв портал "Знай.uа": колишній голова Луганської військово-цивільної адміністрації Георгій Тука переконаний, що російським спецслужбам у 2014 році на Донбасі вдалося захопити адміністративні будівлі лише там, де місцева влада зрадила Україну.

Також "Знай.uа" писав, що один з головних путінських окупантів Ігор Гіркін виставив на продаж на аукціоні пам'ятну медаль, яку отримав від лідера країни-агресора після окупації Криму.