В Україні лютує стихія. Шалений вітер завалює дерева та стовпи. Такі інциденти трапляються по всій території країні вже призвели до трагедій. Через непогоду загинуло вже декілька людей.

Перший летальний випадок стався на Вінниччині. За ним відразу — наступний. Перша трагедія сталася у неділю, 10 березня. Повідомлялося, що на 11-річну дівчинку впало дерево, коли вона стояла з мамою на тролейбусній зупинці. Від отриманих травм дитина померла на місці. Медики, які прибули на місце, нічим допомогти не змогли. Поліція відкрила кримінальне провадження за фактом нещасного випадку. В ході слідства правоохоронці з'ясовуватимуть, хто був відповідальний за дерева на ділянці, кому вони належали.

Під час другої хвилі урагану в Хмільнику, що теж у Вінницькій області, через падіння дерева загинула молода дівчина. Їй було всього 29 років. Сталося це у понеділок, 11 березня. Жінка також померла на місці події.

Популярні новини зараз
Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

Того ж дня, 11 березня, в Коростишеві Житомирської області через сильний вітер з будівлі магазину знесло покрівлю. У цей момент поруч була жінка, вона загинула від отриманих травм на місці. Також, металевим листом зачепило ще одну місцеву жительку, вона померла. Постраждала і її дочка 1995 року народження. Дівчина у важкому стані. Лікарі борються за її життя.

Наступна трагедія сталася у Миколаєві — на маршрутку впало дерево. У салоні було 19 людей. Поранено діти, віком 3 роки та 9 років. Про стан маленьких пасажирів поки даних немає.

В Одесі 11 березня дерево, повалене ураганом, звалилося на дитячий майданчик. Чоловік врятував двох дітей, укривши їх своїм тілом, і отримав переломи ноги та плеча.

У зв'язку з сильними вітрами на всій території України навіть оголосили штормове попередження. Зокрема, рятувальники розповіли, що за даними синоптиків сильні пориви вітру будуть у західних областях України. Подекуди вони сягатимуть понад 25 метрів за секунду.

Нагадаємо, що оскаженіла стихія "роздягла" десятки будинків Києві: відео вітряного Апокаліпсису.

Як повідомляв "Знай.ua", наступного тижня в Україні очікується кардинальна зміна погоди - після теплих і сухих вихідних підуть дощі, і настане похолодання.

Також "Знай.ua" писав, що люта стихія обрушилася на Верховну Раду, українці затамували подих.