У Києві розкрито грандіозну аферу фінансових брокерів, які в сумі обдурили українців на 70 мільйонів гривень. Про це стало відомо з повідомлення прес-служби київської прокуратури. Спільно, злочинці діяли в раних містах України, влаштувавши один з офісів в Києві.

На чолі угруповання стояв 43-річний чоловік. Схема працювала так - злочинцям платили гроші, і чималі. За ці гроші вони надавали неправдиву інформацію про нібито гарантовану можливість отримання надприбутку на міжнародному фінансовому ринку. Для цього шахраї створили організацію - фінансову піраміду "Forex Trend".

Для реалізації схеми зловмисники створили інтернет-сайт, на якому потенційним вкладникам пропонували інвестувати грошові кошти. Після реєстрації та авторизації на веб-сайті інвесторам надавався особистий електронний кабінет, через який пропонувалося здійснити грошовий внесок.

Шахраї націлювали клієнтів на максимальний розмір внеску, мотивуючи тим, що чим більше сума внесених коштів, тим більше ймовірність успішного проведення торгів.

Популярні новини зараз
Летальність приблизно 52%: ВООЗ застеріг про спалах небезпечного вірусу Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Хто заслужив на пенсію майже 10 000 грн: нова формула ПФУ наповнить вашу кишеню грошима Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову
Показати ще

Потім зловмисники за рахунок грошей вкладників проводили фінансові операції на міжнародному фінансовому ринку. При цьому створений ними інтернет-сайт не дозволяв інвесторам на свій розсуд розпоряджатися внесеними грошовими коштами.

у Подальшому зловмисники підшукували осіб для створення суб'єктів господарської діяльності, через банківські рахунки яких виводили кошти "інвесторів", спричинивши останнім збитків на суму понад 70 млн гривень.

Відзначається, що в даний час у кримінальному провадженні визнали потерпілими 16 громадян.

Поліція на даний момент встановила трьох організаторів оборудки. Їм повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 4 ст. 190 (Шахрайство) Кримінального кодексу.

"У зв'язку з тим, що зазначені особи переховуються від правоохоронних органів, вони оголошені в розшук та отримано дозвіл на їх затримання. На майно порушників накладено арешт", – повідомляє прокуратура.

На уточнююче питання щодо підозрюваних прес-секретар прокуратури Києва Надія Максимець зауважила "Українській правді" наступне:

"Ми знаємо, хто це, заарештували їх майно (квартири, земельні ділянки). Зараз вживаємо заходів для затримання".

Досудове розслідування триває.

Нагадаємо: тотальне жлобство. Київстар довів українців до сказу - скільки можна це терпіти.