Конон Огородник

У понеділок, 18 березня, віруючі православної церкви вшановують пам'ять святого мученика Конона Градаря. Він жив у памфілійському місті Мандоні та займався вирощуванням городів, через що і отримав своє прізвисько – Огородник.

За традицією в цей день селяни замочували насіння овочів для подальшої висадки. Також починали копати город і удобрювати грядки: «Навозиш на Городника на гряди гній — не вип'єш взимку над пічним горщиком сліз»; «Де зайва гною кілочка, там зайва хліба коврижка».

Конон Градарь

У народі завжди боялися на городі тільки трьох бід — комах, черв'яків і засухи. Щоб цього уникнути селяни викопували в землі три лунки, а потім засипали їх, примовляючи: «Одна лунка для суші, інша — для комах, третя — для черв'яків».

Примітно, що город на Конона належало вирощувати навіть у погану погоду. Не дарма цей святий називається ще й Страдником. Наші предки вчили своїх дітей: «Хоча б у день Конона Градаря була і зима, починай орати город. Ти тільки почни в цей день — неодмінно город буде добрий, і овочу буде багато».

Популярні новини зараз
Валютний ринок чекають важливі зміни: як можна буде здати чи купити долари У МВС попередили водіїв: для керування авто потрібно пройти спецпроцедуру – інструкція Були гроші і не стало: банкомати ПриватБанку дивують "фокусами" при знятті готівки Українських пенсіонерів звільнили від земельного податку, дали знижку на ЖКП: хто у списку
Показати ще

День працівника податкової та митної справи України

День працівника податкової та митної справи України відзначається щорічно 18 березня. Варто відзначити, що до 2014 року професійне свято податківців відзначалося в країні 2 липня.

Він був встановлений Указом президента України від 24 жовтня 2005 року «Про День працівника державної податкової служби України», враховуючи значну роль державної податкової служби України у забезпеченні реалізації податкової політики держави, і носив назву День працівника податкової служби України.

Тепер за Указом президента України від 11 жовтня 2013 року №554/2013 «Про День працівника податкової та митної справи України» для забезпечення єдності і цілісності податкової та митної політики держави, професійне свято всіх податківців було встановлено на 18 березня і тепер відзначається як День працівника податкової та митної справи України.

Іменини в цей день

Адріан, Георгій, Давид, Іван, Іраїда, Кирило, Костянтин, Марк, Миколай, Федір.