Великдень - одне з найважливіших свят в житті християнина, свято Воскресіння Ісуса Христа - події-центру біблійної історії.

На яку дату припадає Великдень в 2019 році і скільки в Україні буде вихідних?

В 2019-му Пасха (це перехідне свято, тому відзначається щороку в різну дату) припадає на 28 квітня.

Велике свято завершує Великий піст: він в 2019 триватиме з 11 березня по 27 квітня.

Популярні новини зараз
Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Погрожують відключенням та вимагають гроші: українці скаржаться на терор "газовиків" РФ може відкласти наступ через несподівані обставини Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо
Показати ще

Також від святкування Великодня залежить, якого числа святкується Трійця (в цьому році 16 червня), Вознесіння Господнє (в 2019 році припадає на 6 червня), Вербну неділю (21 квітня).

А католицька Пасха настане 21 квітня.

Завдяки цьому християнському святу і Дню праці українці відпочиватимуть цілих п'ять днів поспіль - з 27 квітня по 1 травня.

Великодні вихідні:

  • 27 квітня – субота, вихідний;
  • 28 квітня – Великдень, у неділю вихідний;
  • 29 квітня – понеділок, вихідний на честь Великодня;
  • 30 квітня – вівторок – вихідний (його українці відпрацюють 11 травня, у суботу);
  • 1 травня – День праці, вихідний.

Нагадаємо, щороку 17 березня в світі відзначається день покровителя всіх ірландців, святого Патріка. За переказами, саме він приніс на острів християнство, практично безкровно прогнавши язичницьку віру.

В Ірландії вважають, що святий Патрік вигнав з країни змій (в Ірландії дійсно їх зовсім немає) і навчив неписьменних селян писемності. За легендою майбутній святий був вихідцем з дуже багатої родини, якого продали в рабство. Він не зламався духом і став місіонером.

Трилиста конюшина вважається символом Ірландії не просто так. За легендою, Патрік з її допомогою пояснив язичникам поняття Трійці: "Бог єдиний в трьох особах, як три листочки, що ростуть від одного стебла".

Спочатку головним кольором дня святого Патріка був синій. Це і не дивно, адже на всіх середньовічних мініатюрах святий зображений в одязі цього кольору. За однією з версій, солдати-ірландці в британській армії під час повстання в кінці XVIII століття наділи на себе зелену форму.

Раніше Знай.uа повідомляв, Ванга, Нострадамус, Глоба і мольфари спрогнозували майбутнє для України на 2019 рік.

Також Знай.uа писав, що категорично заборонено робити до Великодня у Великий піст.