Представники навчально-тренувальної місії операції UNIFIER від Збройних сил Канади передали на потреби підрозділів військової служби правопорядку українських Збройних Сил 56 автомобілів марки Ford різних модифікацій. Цю новину повідомила прес-служба Міністерства оборони України.

"Ми закупили 56 автомобілів Ford різних модифікацій, які дозволяють виконувати широкий спектр задач, починаючи від перевезення особового складу підрозділів, здійснення патрулювання, позашляховиків підвищеної прохідності. Частина переданої техніки залишиться у Львові і буде використовуватися в інтересах навчального центру ВСП", - сказав офіцер військової поліції ЗС Канади Берні Карон.

Тепер українські військові правоохоронці будуть мати сучасну техніку, так як всі автомобілі 2018 року випуску.

Начальник 25 навчального центру ВСП ЗСУ Керницький Олег зазначив, що допомога з Канади значно посилить можливості українських підрозділів.

Популярні новини зараз
3 хвилини – правда чи міф? За скільки ракета "Циркон" може дістатися українських міст Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати Нова смертельна хвороба набирає обертів - "корона" допомогла їй обійти імунітет
Показати ще

"Є чотири марки автомобілів: 10 мікроавтобусів Ford Transit для перевезення особового складу, повнопривідні Ford Ranger для потреб підрозділів спецпризначення, які виконують завдання з протидії диверсіям і терористичним актам", - пояснив офіцер.

У п'яту річницю анексии Криму Мініст нациаональной оборони Канади опублікував в Twitter пост, в якому висловлює підтримку Україні.

"Канадська підтримка України непохитна. У п'яту річницю вторгнення Росії і окупації Криму ми залишаємося з українським народом, який працює на зміцнення безпеки і стабільності України", - написав Харджит Сінгх Саджан.

Хочеться відзначити, що військова місія «UNIFIER» продовжено ще на 3 роки, як повідомляє прес-служба Міністерства оборони України.

"Це не тільки символ підтримки України перед лицем російської агресії, яка є загрозою для всього вільного світу, але й реальна допомога по професійній підготовці українських військових... В нашій єдності - запорука перемоги. У нашій солідарності - гарантія безпечного майбутнього всього євроатлантичного співтовариства. Тому що Росія боїться сильної України, яку підтримують надійні союзники. І я радий, що сьогодні Канада серед наших не тільки надійних союзників, але і справжніх партнерів і близьких друзів" - написав Петро Порошенко на своїй сторінку в Twitter.

Нагадаємо, що Путін готується атакувати Україну: важка техніка вже на кордоні.

Раніше, портал Знай.ua повідомляв, що українські захисники перетворили новітній ворожий безпілотник в попіл.