Через суттєві кліматичні зміни, літо в Україні цього року буде коротшим на цілий місяць. Про це заявила завідувачка відділом кліматичних досліджень і прогнозів погоди Українського гідрометеорологічного інституту Вазіра Мартазінова на прес-конференції.

Так, за словами кліматолога, літо починається з середини червня і закінчується в серпні - з 15 серпня - до 1 вересня.

"Наше літо стало коротшим", - зазначила вона, нагадавши про те, що з 1 вересня зазвичай починаються дощі і різке зниження температури повітря.

При цьому Вазіра Мартазінова запевнила, що не варто боятися короткого літа, тому що осінь в Україні зазвичай тепла.

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

"Що у нас хорошого залишилося, це у нас залишилася осінь", - сказала фахівець.

Раніше ми писали про те, що початок другого місяця весни прийде з прохолодною погодою, температура повітря знизиться на кілька градусів у порівнянні з березнем.

Про це розповіла співробітник кліматичних досліджень і довгострокових прогнозів науково-дослідного метеорологічного інституту НАН України Вазіра Мартазінова.

За її словами, з кінця березня - початку квітня слід очікувати навіть заморозків вночі. Але вже після 10 квітня слід чекати справжнього літнього тепла, температура повітря перевищить норму і місцями складе до +28°.

Нагадаємо, що погода в квітні буде досить мінливою в Україні. Місяць розпочнеться з прохолодної температури, а в деяких областях навіть можливі нічні заморозки. Проте, після 7-8 числа прийде справжнє весняне тепло, а погода буде сонячною і без опадів.

Як повідомляв портал Знай.uа, в порівнянні з минулими роками, коли у нас була затяжна зима, морози, а справжня весна приходила не по календарю, а значно пізніше, в 2019 році все буде інакше. Таку думку висловив відомий астролог Влад Росс.

Також портал Знай.uа писав, що за традицією, Великдень відзначають протягом трьох днів. У 2019 році це 27, 28 і 29 квітня. Завдяки тому, що 1 травня в Україні святкується день праці, українці матимуть три вихідних поспіль.