Бійці 72-ої окремої механізованої бригади масово пишуть рапорти на звільнення через конфлікти з керівництвом.

Молодший офіцер розповідає, що він повинен тримати звіт перед керівництвом за кожен патрон.

"...Що це за війна? Я повинен за кожним підраховувати, скільки він патронів витратив. І сидіти, переживати, що мене посадять" - розповідає він Обозревателю.

Валентин Лихоліт воює з першого дня, але він також незадоволений:
"У нас командири батальйонів нормальні, а от командир бригади вважає себе білою офіцерської кісткою. З простими солдатами, сержантами він спілкуватися не бажає. Говорить тільки з Комбатом. А ми за час війни звикли, що наші командири з нами разом і в бою, і кашу їдять, і завжди готові вислухати тебе. А цей ні, він до молодших за званням ставиться зі зневагою".

Популярні новини зараз
Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо
Показати ще

Всю відповідальність за конфлікт бійці покладають на командира бригадою. Через нього багато хто просить перевести їх в інші бригади, а інші і зовсім пишуть заяви на звільнення.

Однак, волонтери бачать ситуацію зовсім інакше і не вважають, що комбриг такий вже поганий, як його малюють військові.

"Він командував штабом 128-ї бригади в найгарячіший час. Він хороший командир і добре воює. Восени в бригаді теж люди звільнялися. Але вони вже давно воювали і просто втомилися. На їх місце прийшли нові, з бригадою все нормально. В інших бригадах така ж ситуація. Так, він дуже вимогливий і принциповий. Побільше б таких"- розповів один із волонтерів.

Старший офіцер спростував чутки про масові звільнення. Він пояснив, що вони мають місце, але в невеликих кількостях і пов'язані не з конфліктом, а з тим, що бійці просто хочуть додому, але завжди обіцяють повернутися, після зустрічі з сім'єю.

Прес-офіцер ООС Сергій Фудрик також сказав, що у нього немає інформації про наявність будь-якого конфлікту між командуванням бригади і бійцями, але пообіцяв уточнити цей момент.

Нагадаємо, що Україна терміново підняла винищувачі над Азовським морем.

Раніше, Знай.ua повідомляв, що Україна вмилася сльозами, проводжаючи юного героя: навіки двадцять.

Також, портал Знай.ua писав, що у Луганську прогримів потужний вибух.