З яскравим весняним потеплінням українці розпочали все частіше думати про початок "сільськогосподарського сезону".

Про це повідомляють ЗМІ.

Проте не варто дуже поспішати із саджанням різних культур та пора звернутись до народних прикмет.

ЗокремА, відповідно до народних знань, що передавались із покоління у покоління, картоплю не можна саджати під час Вербного тижня, по середах та суботах, адже вона буде псуватись.

Популярні новини зараз
А що так було? Українець "категорично відмовився" від повістки - чи підтримав його суд Йдеться майже про 10 тисяч гривень: скільки сьогодні мають отримувати українські пенсіонери "Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру
Показати ще

Крім того відзначається, що у разі ранньої весни капусту, як і цибулю потрібно сіяти на четвертому тижні Великого посту або пізніше - на п'ятий.

Також відзначається, що соняшники краще садити в суботу, до сходу сонця або після його заходу.

Народні прикмети говорять у про належний посів моркви, яку потрібно замочувати рано вранці та висівати у землю без сторонніх поглядів. Гарбуз краще садити в базарний день або у вівторок.

Картоплю зазвичай садять, коли цвіте бузина, черемха. Цвіте вишня - можна сіяти кукурудзу.

Нагадаємо, 20 березня - День весняного рівнодення, а також у православному календарі день вшанування ікони Богоматері "Споручниця грішних", пам'ять Павла Препростого і Павла Прусіадського .

Чого не можна робити 20 березня
Цей день потрібно провести зі змістом для тіла, душі і дому. Не можна весь день даремно розважатися і діяти безглуздо, треба ставити цілі і починати важливі справи.

Як повідомляв "Знай.ua", існує величезна кількість прикмет, пов'язаних з посудом. Приміром, кожна господиня знає, що ні в якому разі не можна просипати сіль або залишати на ніч брудні тарілки. З давніх часів вважалося, що залишений на столі ніж може спричинити за собою страшну біду.

Наші предки вважали, що в брудний дім приходить горе, а прибраний - успіх і достаток. Вони намагалися "підгодовувати" домовика, вчасно прибирати і розкладати речі на свої місця..

Також "Знай.ua" писав, що 20 потрібно спланувати своє майбутнє на папері, але формулювати треба дуже чітко, з усіма дрібницями і складати план в теперішньому часі, а не в майбутньому. Так, ніби у вас вже є. Ще проставте дату досягнення мети, тоді ви запрограмуєте себе на успіх.

Що Медведчуку добре, то Донбасу - смерть: Денис Казанський про плани кума Путіна