Міжнародний день щастя

День встановили у 2012 році за резолюцією ООН. Мета дня – визнати важливість щастя в житті всіх людей і підтримка ідеї про те, що найважливіше і загальне почуття для всіх людей – це прагнення до щастя. Тому засновники свята закликають всі країни постаратися поліпшити добробут кожної людини.

День Землі

Це свято також відзначають з ініціативи ООН. Таких свят 2: 22 квітня – більш екологічно спрямоване і 20 березня – миротворче і гуманістичне. День затвердили в 1971 році, тому що він випадає на день весняного рівнодення коли в процесах планети відбувається пробудження і оновлення. Увагу людей залучають до ідеї того, що Земля – це спільний дім для всіх людей.

Міжнародний день без м'яса

Цей день вперше відзначили в 1985 році, а зараз його відзначають багато країн. 20 березня більшість магазинів і ресторанів відмовляються продавати м'ясо, активісти розповідають про вегетаріанство, пропагують ідеї співчуття до тварин і захисту навколишнього світу.

Популярні новини зараз
Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати "Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

День весняного рівнодення

Це унікальне явище природи, коли центр Сонця в своєму видимому русі по екліптиці перетинає небесний екватор. У цьому році день припадає на 20 березня. У багатьох країнах у цей день починається Новий рік, а особливо цей день вшановували в язичницькій вірі. Тому існувало багато прикмет і заборон.

Православні свята:

  • Священномучеників, в Херсонесі які були єпископами: Василія, Єфрема, Капитона, Євгенія, Еферія, Елпидия і Агафодора.
  • Ікони Божої Матері "Споручниця грішних".
  • Триває Великий піст.

Павло Капельник

В цей день відзначається пам'ять відразу двох святих, що носили однакові імена, — преподобного Павла Препростого, який жив у 4 столітті, і святителя Павла Сповідника, єпископа Прусіадського, жив в 9 столітті. Наші предки вважали, що у цей день приходить весна, хоча і було прохолодно. Але з даху часто зривалися цілі пласти снігу, які могли впасти на людину. Вважалося, що вони падають тільки на грішників, тому молилися іконі Божої Матері «Споручниця грішних».

Народні прикмети на 20 березня

Іменини в цей день

Ганна, Антоніна, Василь, Євген, Євдокія, Катерина, Омелян, Єфрем, Ксенія, Марія, Надія, Микола, Павло

Знай.ua повідомляв про погоду на травневі свята. Відомий астролог розкрив українцям всі карти. Прогноз погоди від астролога на весну.

Знай.ua повідомляв, коли і куди переводити стрілки годинника в березні, а також як підготувати організм до нового графіку. Щоб уникнути небажаних наслідків для організму, за тиждень до переведення годинників необхідно змінити рівень фізичного навантаження і ввести корективи в раціон харчування.

Як повідомляв портал Знай.ua синоптики розповіли, що в нашій країні протягом усього березня очікуються "температурні гойдалки" і боротьба між зимовою та весняною погодою.