У Києві частенько практикують незаконні забудови. Таких будівель в столиці зараз досить багато. Представляємо вам 3 споруди, яких ніколи б не було при наявності містобудівної документації та контролю за її виконанням.

Монстр на Подолі

Житлово-офісний центр на Нижньому Валу нерідко займає лідируючі позиції в рейтингах незаконних забудов. Замість 8-поверхового будинку забудовник побудував 12-поверховий – висотою 33.9 метри. А в історичній частині Подолу за законом заборонено зводити споруди вище 27 метрів.

КВЦ Парковий

Популярні новини зараз
Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону
Показати ще

У Земельному кодексі зазначено, що на схилах Дніпра будівництво заборонено. Винятком можуть стати лише об'єкти спортивно-рекреаційного призначення. Але це не стало перешкодою для будування вертолітного майданчика для Віктора Януковича, а приміщення, розташовані під ним, здавати в оренду для проведення виставок, конференцій та інших заходів.

Про проект розповів народний депутат Максим Єфімов:

"Я вважаю цей проект цікавим і перспективним. Але, як народний депутат, я не мають права займатися комерційною діяльністю, і не буду цього робити. Бенефіціаром цього бізнесу виступила Любов Єфімова, моя мама".

ЖК Сонячна Рів'єра

Місцеві жителі і активісти неодноразово виступали проти будівництва даного комплексу. Згідно з Водним кодексом, мінімальна відстань від прибережної зони великої річки до житлового будинку має становити не менше 100 метрів. А ЖК Сонячна Рів'єра розташувалася істотно ближче – на відстані 68 метрів до води. Укрбуд заявив, що річка Десенка вважається середньої річкою, тому відстань від будинків до води може становити мінімум 50 метрів. Після початку будівництва на стінах Патріаршого храму УГКЦ, розташованого по сусідству, з'явилися тріщини. Укрбуд відмовився від побудови 13-секційного Е-образного будинку.

Нагадаємо, 4-річна дочка сімейної пари з американського міста Північна Тонаванда в штаті Нью-Йорк розповіла батькам, що її час від часу відвідувала жінка, яку ніхто, крім неї, не бачив

Як повідомляв портал, "Знай.uа", це єдиний ролик з якісною відеозйомкою, де можна чітко розгледіти привида

Також "Знай.uа" писав, 39-річна мати двох дітей Аманда Пападопулос стверджує, що в її будинку живе привид дитини