В Україні зросла заробітна плата. За даними статистики, кожному другому у 2018-му році підняли зарплату.

Про це пише видання "Хвиля".

На одне вакантне місце у попередньому претендували 3-4 людини. Найвища конкуренція збереглася в категорії "вищий менеджмент" - майже 15 осіб на одне місце. Непросто було знайти роботу фахівцям ще в чотирьох категоріях: "видобуток сировини", "початок кар'єри, студенти", "юристи" та "мистецтво, медіа, розваги". Найменше проблем з працевлаштуванням було в категоріях "автомобільний бізнес", "консультування", "страхування", "інсталяція та сервіс" та "робочий персонал".

Найбільше працівників було необхідно в таких сферах: "продаж", "ІТ, телеком" і "маркетинг". Фахівців шукали дуже активно, і часто наймали молодих людей навіть без досвіду робота або з мінімальними навичками.

Популярні новини зараз
Хто заслужив на пенсію майже 10 000 грн: нова формула ПФУ наповнить вашу кишеню грошима Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо Зобов'язали передати списки: ТЦК посилює "полювання" на ухилянтів
Показати ще

В Україні заробітну плату підняли всім працівникам без винятку в половині компаній. Водночас 27% українців заявляють, що зарплати підняли тільки тим, хто виконав або перевиконав план. Ще 21% людей розповідають, що їм зовсім не переглядали розмір грошової винагороди, а ще 2% його зовсім урізали.

Підвищення зарплат у 2018 році було різним. Розмір надбавок варіювався в діапазоні від 5 до 50%. Пощастило як офісного персоналу, так і фахівцям на виробництвах.

У чинній системі бонусів і премій в минулому році мало що змінювалося. У ряді випадку відбувалося тільки підвищення виплат — десь у чверті роботодавців. 18% українських компаній заявили, що не практикують грошові заохочення, а у 4% такі виплати були скасовані або урізані.

Нагадаємо, що призначення на посаду менеджера може нашкодити відносинам в сім'ї та призвести до нервового виснаження.

Як повідомляв портал "Знай.uа", недавнє дослідження показало, що сидячий спосіб життя призводить до смерті понад 430 000 чоловік щорічно.

Також портал "Знай.uа" писав, що найкращі вчені-кардіологи України залишилися без зарплати через рішення МОЗ.