Компанія "Газпром" відправила офіційні повідомлення іншим країнам про припинення транзиту газу через територію України з 1 січня 2020 року.

Глава українського "Нафтогазу" Андрій Коболєв заявив, що Київ передає управління своєю газотранспортною системою незалежному операторові, починаючи з наступного року, який сам буде домовлятися з "Газпромом".

Андрій Коболєв

З цього приводу він висловив жорстку позицію: "Для того, щоб підписання договору стало можливим, у нас досить проста переговорна позиція: або "Газпром" підписує контракт, і тоді питання знецінення ГТС автоматично зникає з нашого позову, або, вибачте, але вам доведеться це компенсувати".

Коболєв підтвердив, що "Газпром" приступив до юридичної процедури припинення транзиту, оскільки контракт, укладений в 2009 році терміном на 10 років, незабаром мине і українська ГТС спорожніє.

Популярні новини зараз
А що так було? Українець "категорично відмовився" від повістки - чи підтримав його суд Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

Газпром

Нагадаємо, раніше наголошувалося, що співголова депутатської групи «Партія «Відродження» Віктор Бондар заявив, що новий контракт з Андрієм Коболевым передбачає місячну зарплату на рівні 10 млн грн., а також відзначив наявність премій і додаткових виплат, за рахунок яких дохід чиновника буде ще вище: "Його зарплата становитиме 126 млн грн. у рік. Також у цьому році передбачається виплата пану Коболєва другий частини премії за рішення Стокгольмського арбітражу у суперечці з "Газпромом" у розмірі 216 млн грн. Ще контракт передбачає щоквартальну премію в цілому на 24 млн 984 тис. грн. у рік, а також річну премію за досягнення цілей і ключових показників в такому ж розмірі – понад 24 млн грн. І це не все. Ще одна додаткова премія – за реалізацію середньострокових цілей у проектах, це знову 24 млн 984 тис. грн. у рік, і премія за особливі досягнення – 12 млн 492 тис. грн., плюс премія за реалізацію цілей на довгострокові проекти в розмірі 12 млн 492 тис. грн. І додатково матеріальна допомога на оздоровлення – 1 млн 249 тис. 200 грн. Чи зможе цей бідолаха прожити на 1 млн грн. в день? Я думаю, як-то протягне".

Як повідомляв портал "Знай.иа": тарифи на комунальні послуги в нашій країні досягли неймовірних масштабів, унаслідок чого люди нерідко доводяться до крайнощів. Нардеп Шахов розповів жахливу історію: Україна, 2019 рік. Сім'я пенсіонерів з Старобільського району не може дозволити собі опалювати будинок. Але подружжя тримає невелике господарство: корову й теля. Щоб тварини вижили, доводиться хоч трохи підігрівати сарай. Пенсіонери ночують разом з худобою в соломі. Кажуть, що в сараї тепліше, ніж удома. Також худобу гріє їх своїм диханням. Ось такі реформи і мільйонні премії керівників "Нафтогазу". У мене всі...".

ТакожЗнай.иа" писав, що Коболєв розповів про перемогу в арбітраж в Гаазі, в результаті чого визнали Росію винною у втраті активів в результаті анексії Криму. В результаті, як заявив чиновник, країна-агресор повинна буде виплатити компенсацію близько 5 мільярдів доларів.