У Дніпрі псевдоволонтер зібрав величезну суму на лікування вже померлої дитини.

Використовуючи реальне оголошення про збір коштів для закордонного лікування хворого немовляти, зловмиснику вдалося зібрати з небайдужих людей близько півмільйона гривень. Про це повідомляє прес-служба обласної Нацполіціі.

Відзначається, що в 2018 році чоловік, побачивши в мережі оголошення про збір коштів на лікування дитини, розробив шахрайську схему. Він вирішив використати документи і фото, які підтверджували хворобу хлопчика.

Зловмисник опублікував в соцмережах вже своє оголошення про збір коштів і додав до нього висновки лікарів, чеки про оплату за ліки, фото дитини і мами.

Знаючи, що дитина вже померла, шахрай продовжував використовував документи та фотографії.

Свої оголошення псевдоволонтер розміщував у соціальних мережах та на інтернет-сайтах з проханнями максимальних репостів. Завдяки цинічній схемі зловмиснику вдалося зібрати з небайдужих людей близько 1,5 мільйона гривень.

Популярні новини зараз
3 хвилини – правда чи міф? За скільки ракета "Циркон" може дістатися українських міст Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати
Показати ще

Правоохоронці встановили, що цим шахраєм, який наживався на смерті дитини, виявився 26-річний місцевий житель. У чоловіка вилучили комп'ютерну техніку, телефони і банківські картки.

За скоєне шахраєві загрожує від трьох до восьми років позбавлення волі. Зараз вирішується питання про обрання йому запобіжного заходу у вигляді утримання під вартою.

Зазначимо, аферисти вигадали безліч способів, щоб видурювати у громадян гроші.

Часто вони тиснуть на жалість, наприклад, повідомляючи про хворобу родича, який потрапив у біду чи навіть його смерть, або просять про добродійну допомогу. Налякати або розжалувати жертву та виманити у неї якнайбільше грошей – основна мета телефонних шахраїв.

Нагадаємо, граючи на людських почуттях, шахраям вдається витягти з кишень потерпілих чималі суми

Як повідомляв портал Знай.ua, з'явилась нова афера - шахраї оформляють кредити на чужі паспорти, задіяні працівники банків

Також Знай.ua писав, в Україні викрито чергову махінацію з банківськими картами