У Верховній Раді зареєстрували законопроект, який стосується заробітчан. Їх хочуть зобов’язати заробітчан щорічно сплачувати гроші до Фонду добробуту українських мігрантів.

Народні депутати пропонують створити міністерство у справах трудових емігрантів та запровадити обов’язкові внески до спеціального "Фонду добробуту".

заробітки в Європі

За словами парламентарів, новаустанова потрібна "для реалізації державної політики у сфері зовнішньої трудової міграції".

Окрім того, законопроект має зобов’язати тих, хто виїжджає за кордон працювати, робити щорічні внески до "Фонду добробуту українських мігрантів" (розмір встановить фонд).

Популярні новини зараз
РФ може відкласти наступ через несподівані обставини Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо
Показати ще

Передбачається, що з цього Фонду фінансуватимуть новостворене міністерство, а також соціальні послуги для емігрантів та їх родин.

Так, нове міністерство хочуть зобов’язати:

- покривати витрати на транспортування до України хворих

- оплачувати повернення до держави тіл померлих

- виплачувати компенсацію у разі втрати роботи

- надавати одноразову допомогу мігрантам або їх родинам у разі складних життєвих обставин

- фінансувати та організовувати повернення мігрантів до України у форс-мажорних-ситуаціях (стихійне лихо, військовий конфлікт тощо)

- надавати кредити на отримання освіти

- кредитування мігрантів та їх родин для вирішення житлового питання

- надання кредитів для започаткування чи розвитку власного бізнесу.

Перший членський внесок до Фонду має сплатити мігрант, якщо він працевлаштувався за кордоном самостійно, або компанія-посередник.

Після цього мігранту нададуть низку соціальних послуг та ганатій, зокрема профнавчання, цілодобову інформаційну підтримку у країні перебування, правову допомогу, піклування про дітей, які залишилися в Україні тощо.

Щодо членських внесків при працевлаштуванні на роботу за кордоном, ці кошти фонду пропонують не включати до держбюджету.

Нагадаємо, мобільні оператори в Україні відмовляються від безлімітного інтернету.

Як повідомляв "Знай.ua", заробітчан завалили податками та перевірками, мільйони українців не можуть виїхати за кордон.

Також "Знай.ua" писав, що юний заробітчанин поїхав за кордон, щоб допомогти родині, але сталося страшне.

Дивіться: Політика, вибори, майбутнє України