Анатолій Кравчук, який раніше обіймав посаду керівника підрозділу інформаційних операцій Об'єднаного оперативного штабу ЗСУ, заявив, що був змушений звільнитися через тиск в питанні агітації за Петра Порошенка, що стало відомо під час його інтерв'ю ОРД.

Кравчук зазначив: "Я займаюся інформаційними операціями з 2004 року. І з перших днів війни активно включився в інформаційний опір ворогу. Мабуть тому відразу і був "відзначений" їм. З 2014 року, мене, як єдиного на той час "ІПсОшника" ВСУ, ворог помістив на своєму "сепарському" сайті "Трибунал", як "Карателя". Саме тоді в АТО і почав активно використовувати свою сторінку в Фейсбуці в службових цілях, як інформаційний майданчик для поширення інформації проукраїнської спрямованості з метою інформування населення регіону та впливу на ворога, який тоді активно її моніторив".

Він зазначив, що зіткнувся з моніторингом ресурсу і українською стороною, що особливо стало помітно напередодні виборів. Все почалося зі слів його керівника про те, що начальник Генштабу Віктор Муженко залишився незадоволений публікаціями в Facebook. З цього приводу Кравчук сказав: "Ми що - Росія або Китай, де намагаються контролювати ФБ? Ми ж нібито декларуємо рух у Європу". Але насправді, то тільки - "нібито" і тільки - "декларуємо", так як у житті все відбувається - за "російським сценарієм": жорсткий контроль за "свавіллям" і, фактично кожним словом, яке не йде в унісон з "генеральною лінією партії", читай - з інтересами Президента".

Анатолій Кравчук

Через два тижні історія з невдоволенням начальника Генштабу повторилася. Він нібито сам переглянув сторінку військового і заявив: "Якщо у нього є політика на сторінці, нехай іде за паркан і там пише про політику". Але потім все стало ще складніше – начальник Кравчука розповів, що йому зателефонував Бірюков і обурився записам проти Порошенка і Муженка. Результатом розмови стали 3 службових розслідування та 2 догани, а також звинувачення про порушення статуту.

Популярні новини зараз
Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Кравчук згадує: "Звичайно, було неприємно отримати плювок в обличчя від керівництва за п'ятирічну роботу тільки тому, що ти, як сказав мій підлеглий - "не топив за Пороха". Тому що він топить на повну, тому в шоколаді. Насправді я не очікував, що буде тупий тиск без жодної спроби розібратися, тому що, як фахівець, я міг пояснити, що є основоположним в інформаційних операціях - "цільова аудиторія". Вони різні, як дружні, так і ворожі, а треба впливати саме на ворожі або нейтральні, тоді це і є інформаційна операція. А все інше - самозакоханість та самопіар, банальна демонстрація кількості лайків твоїх прихильників, особливо, коли при цьому ти ще тегаешь чоловік 50 друзів на ФБ. Вплив має здійснюватися не на однодумців, а на тих, хто проти. Бо ті, хто поділяє твої переконання, це дійсно не цікава аудиторія - вони і так "за".

Анатолій Кравчук

На закінчення він запропонував порівняти публікації інших блогерів, які висвітлюють ВСУ і заявив, що побачити двох різних думок у них не вийде.

Нагадаємо, раніше наголошувалося, що військові з 72-ї окремої механізованої бригади масово подають рапорти на звільнення з причини конфліктних ситуацій з нинішнім керівництвом.

Як повідомляв портал "Знай.uа": нещодавно простий солдат, який воює на Донбасі, опублікував відео, на якому запитує, як можна голосувати за кандидатів, налаштованих проти України.

Також "Знай.uа" писав, що українців зворушила історія молодої дівчини, яка з приходом російської агресії поїхала воювати на Донбас.