Минулого року відразу декілька авіакомпаній в Україні змінила правила перевезень та обслуговування пасажирів і багажу. Зміни набрали чинності вже з березня цього року.

Що нового проілюстровано в інфографіці, пише Укрінформ.

1. Зокрема, авіакомпанії відмовилися від обов'язкової безкоштовної норми багажу. Раніше були правила, які зобов'язували авіаперевізників перевозити безкоштовно не менше 15 кг багажу по ваговій концепції або не менше 23 кг по штучної концепції.

2. Також узаконено плату за реєстрацію в аеропорту.

Популярні новини зараз
Астролог побачив у травні "лихо" для України Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Показники лічильника стануть недійсними: споживачів застерегли від неприємностей з платіжками Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

3. Змінився й час закінчення реєстрації та посадки в літак: закриття стійки реєстрації тепер буде не раніше, ніж за 45 хвилин до вильоту, а виходи на посадку — не раніше 15 хвилин до вильоту.

4. Відтепер авіакомпанії не повинні надавати всім пасажирам безкоштовні прохолодні напої, тепер можна розраховувати тільки на воду за запитом.

5. У розділі про класи обслуговування доданий перший клас.

6. Відсутня мінімальна норма відстані між кріслами: раніше авіаперевізники повинні були встановлювати сидіння з кроком не менше 31 дюйм в бізнес і преміум-класі та не менше 29 дюймів в економ-класі, тепер ця норма залишена на розсуд авіакомпанії.

літак МАУ
літак МАУ