Національна поліція відмовиться від використання традиційних автоматів Калашникова і пістолетів Макарова та закупить німецькі пістолети-кулемети МР5.

поліція
поліція

Про це заявив голова Нацполіції Сергій Князєв та пояснив мотивацію цього рішення.

"У нас амбітна мета - на 90% відмовитися від традиційних автоматів Калашникова, пістолетів Макарова, ТТ, замінивши їх сучасним європейським зброєю. Непрофесіонали часто запитують, чи виправдано це, враховуючи значні запаси АКМов і боєприпасів до них. Відповідаю: виправдано. І вже прийнято рішення про закупівлю німецьких пістолетів-кулеметів МР-5, якими буде забезпечений кожен патрульний наряд", - підкреслив він.

Популярні новини зараз
"Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Князєв окрім того додав, що МР-5 краще всього підходить саме для роботи поліцейських.

"Простіше кажучи, автомат Калашникова створювався для військових, щоб вбивати. У поліції інші завдання. Перед нами не вороги, а правопорушники. Наше завдання - зберегти життя злочинця і зберегти власну", - підкреслив глава Нацполіції.

Він також зазначив, що підрозділи поліції у зоні операції Об'єднаних сил не перейдуть на оснащення німецькими пістолетами-кулеметами.

Нагадаємо, поліція повідомила про чотири найрозповсюдженіші схеми підкупу виборців.

Про це розповів 22 березня заступник начальника Головного слідчого управління Національної поліції Максим Цуцкірідзе.

"Перша схема – збір анкетних даних громадян під приводом проведення соціальних опитувань, анкетувань. Паралельно ставляться питання щодо пріоритетності якогось із кандидатів у президенти. Якщо хтось вагається, ці "анкетологи" намагаються переконати людину на користь іншого кандидата".

Як повідомляв раніше Знай.ua, Міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков відзначився жорсткою заявою у бік президента держави-окупанта Володимира Путіна.

Також Знай.ua писав про те, що Законом визначено 10 підстав для зупинки транспорту.