Активісти обстріляли з салютних установок спецкомлекс "Фортеця", в якому проживає міністр внутрішніх справ Арсен Аваков, через затриманих на акції "Хто замовив Катю Гандзюк?". Про це повідомляє РБК-Украина з місця подій.

Як заявив активіст Роман Синіцин: "Сьогодні ми побачили симбіоз Юлії Тимошенко та Арсена Авакова. Сьогодні ми побачили черговий етап поліцейського терору".

Як стало відомо, активісти нанесли на паркан житла Авакова напис: "БЮТ замовив Гандзюк". Після цього вони запалили фаєри і скандували "Хто замовив Катю Гандзюк?" і "Свободу політв'язням".

Популярні новини зараз
Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Варто нагадати, що передвиборна кампанія ще не розгорнулася в повній мірі, але вже зафіксовані масові порушення, які пов'язані з тіньовою оплатою послуг агітаторів, про що заявив Арсен Аваков. Він розповів, що поліція отримала сотні звернень про порушення виборчого законодавства штабами двох основних кандидатів на пост президента України. Зокрема, йдеться про оплату роботи членів комісій і агітаторів.

Аваков підкреслив: "Ми маємо прямі звернення, коли ми говоримо про звернення громадянської мережі "Опора", коли ми говоримо про прямі звернення інших кандидатів у президенти, ми маємо такі звернення, які стосуються, як мінімум, двох штабів, які звинувачуються в незаконній оплаті агітаторів".

Нагадаємо, раніше зазначалося, що експерти високо оцінюють шанси на перемогу в президентських виборах відомого шоумена і коміка Володимира Зеленського, однак при цьому вважають, що в разі перемоги його повноваження можуть суттєво зменшити. Зокрема, мова йде про те, що Україна може стати виключно парламентською державою, а не парламентсько-президентською.

Як повідомляв портал "Знай.uа": український журналіст Дмитро Гордон в рамках пропагандистської програми розповів, коли Україна і Російська Федерація знову зможуть стати дружніми країнами. На його думку, ключову роль у цьому питанні відіграє Путін і все залежить лише від нього, а також додав, що російський президент зобов'язаний наказати військовим покинути тимчасово окуповані території Донбасу.

Також "Знай.uа" писав, що державну соціальну допомогу отримують 21.1 мільйон українських родин, що становить 38% всіх сімей з дітьми, які не досягли 18 років.