В українських супермаркетах обманюють покупців. Річ у тому, що цифри на контрольних вагах у залі та на касі серйозно відрізняються.

Про це у соціальній мережі Facebook розповів покупець, якого обважили в одному з супермаркетів Київської області.

Олександр Мазуренко розповів, що на контрольних вагах в овочевому відділі зважив капусту, щоб знати, чи вистачить у нього грошей на покупку. Після розрахунку на касі Мазуренко на свій подив виявив, що вага, вказана в чеку, була майже на 300 грамів більшою.

"Відразу підходжу до охоронця і прошу, щоб він пройшов зі мною до контрольних ваг. Показую йому чек і дані на табло. Йдемо до касирки. Показую їй фото контрольній вазі та чек, питаю: як так? І тут вона каже, що контрольні ваги — це приблизна вага, а на касі — точна", - написав покупець.

Популярні новини зараз
Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

Мазуренко написав, що у той час його в машині чекала дружина з маленькою дитиною. Через це чоловік просто покинув супермаркет. Однак сам факт "лохотрону" його не на жарт обурив.

" Але сам факт такого лохотрону мене збісив. Цікаво, які там масштаби за день, місяць, рік, якщо з кожної капусти по 7 грн?", - поцікавився Мазуренко.

Експерти ж радять у таких випадках одразу ж викликати адміністратора магазину. Також можна залишити заявку в call-центрі 15-51 КМДА, де обіцяють направити вашу скаргу до компетентних інстанцій.

Нагадаємо, що доброзичливі українці допомогли аферисту заробити мільйони на "лікуванні" померлої дитини. Використовуючи реальне оголошення про збір коштів для закордонного лікування хворого немовляти, зловмиснику вдалося зібрати з небайдужих людей близько півмільйона гривень.

Як повідомляв портал "Знай.ua", з'явилась нова афера — шахраї оформляють кредити на чужі паспорти, залучені працівники банків.

Також "Знай.ua" писав, бабуся обставила шахрая: як пенсіонерка "розвела" телефонного афериста.